Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

HPK - TPS

3-1
TI 12.2.2013

Ongelma nimeltä tehottomuus

TPS:n ja HPK:n kauden kolmaskin kohtaaminen päättyi ritaripaitojen voittoon, kun kultakypärä Ville Viitaluoma johdatti joukkueensa 3-1-voittoon Rinkelinmäellä. TPS kaatui ennen kaikkea tehottomuuteen, sillä avausmaalikin syntyi liian myöhään.

Ottelu alkoi tasaisena, ja molemmat joukkueet saivat aikaiseksi tukun hyviä maalipaikkoja, jotka kuitenkin pysähtyivät erinomaisesti pelaaviin maalivahteihin.

Atte Engrenin maali ei kuitenkaan pysynyt puhtaana kuin vajaat seitsemän minuuttia, kun kiekko hukkui TPS-puolustukselta, ja Tuomas Vänttinen onnistui sohimaan kiekon ensimmäistä kertaa TPS-maaliin.

Punalamppu syttyi TPS-päässä uudestaan vain hetkeä myöhemmin, kun liigan pistepörssin kolmospaikkaa hallussaan pitänyt Ville Viitaluoma siirsi kerhon kahden maalin johtoon.

TPS ei sen sijaan löytänyt lääkkeitä Mika Järvisen ohittamiseen, eikä onnikaan ollut tällä kertaa turkulaisten puolella.

Tehottomuus näkyi TPS-miehistössä myös turhautumisena, ja jäähypenkkiä kulutettiin turhan paljon. HPK:n ylivoimakaan ei ollut tehokasta, joten lisäosumia ei syntynyt.

Päätöserään TPS yritti saada kirivaihetta aikaiseksi, mutta hyökkäykset pysähtyivät paitsioihin tai kiekonmenetyksiin, eikä todellista kiriä nähty missään vaiheessa. Lopullisen naulan TPS-arkkuun iski Viitaluoma, jonka illan toinen osuma varmisti HPK:lle voiton.

Maajoukkueessakin loistanut Marko Anttila veivasi vielä komean alivoimamaalin aivan ottelun loppuun, mutta maali jäi laihaksi lohduksi.

TPS palaa seuraavaksi tuttuun kotihalliin, kun se isännöi torstaina sarjakärki Jokereita.