Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

HIFK - TPS

3-2
LA 5.1.2013

Tuomaristo verotti TPS:n pistepussia

TPS kärsi toisen peräkkäisen tappion SM-liigassa, kun se hävisi Helsingissä HIFK:lle maalein 3-2. Kotijoukkue oli ottelussa selkeästi parempi, mutta ottelun ratkaisu oli silti äärimmäisen katkera.

HIFK-puolustaja Mikko Jokela heitti kiekkoa maalille, ja Jari Sailio ohjasi kiekon luistimellaan TPS-verkkoon. Ohjauksessa oli selkeä potkuliike, mutta ottelun tuomaristo päätti videotarkistuksenkin jälkeen hyväksyä maalin.

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja ei sulattanut erittäin kyseenalaista ratkaisua.

- Räikeä tuomarivirhe. Jos tuo ei ole potkumaali, niin mikä on? Tämä alkaa olla jalkapalloa, Pajuoja ihmetteli UrhoTV:n haastattelussa.

Vaikka HIFK:n voitto ei tullut oikeudenmukaisesti, oli se silti suurelta osin ansaittu. TPS oli helisemässä etenkin avauserässä, ja päätöserässäkin TPS pääsi mukaan vain ylivoimansa ansiosta.

Viimeksi joulukuun puolivälissä onnistunut TPS-ylivoima olikin tänään tehokas, sillä turkulaisten molemmat maalit syntyivät miesylivoimalla.

Ensin Veli-Matti Vittasmäki tulitti tarkan lämärin HIFK-verkkoon, ja toisessa maalissa lyöntilaukauksensa viritti Brian Willsie.

Ylivoimapelaaminen olikin yksi niistä asioista, joihin TPS-käskijä Pajuoja oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

- Viimeiset kuusi peliä ollaan pelattu ilman ainuttakaan yv-maalia. Nyt tuli kaksi, joten siihen olen tyytyväinen, Pajuoja kertoi.

HIFK:n maaleista vastasivat Sailion lisäksi Lennart Petrell sekä Kyle Klubertanz.

TPS pelaa seuraavan kerran taas tiistaina, kun kotihallissa vastaan asettuu sarjajumbo Ilves.