Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

HIFK - TPS

3-2
TI 18.12.2012

Rantaselle uran avausmaali - TPS:lle tappio

Vasta 16-vuotiaan Mikko Rantasen liigauran avausmaali ei riittänyt TPS:lle voittoon asti, kun HIFK vei pisteet kotonaan maalein 3-2.

Jääkiekon SM-liiga palasi maajoukkuetauolta täydellä kierroksella, ja TPS matkasi Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.

TPS taisteli hienosti loppuun asti, mutta tällä kertaa pisteet jäivät Helsinkiin. TPS:n kannalta illan hienoin anti olikin vasta toista liigaotteluaan pelanneen Mikko Rantasen uran avausmaali, joka syntyi hyvin erikoisella tavalla.

Kulmassa pyörinyt Rasmus Ristolainen onnistui ihmeen kautta saamaan kiekon maalin edessä väijyneelle Rantaselle, joka pääsi niittaamaan avopaikalta turkulaiset johtoon toisen erän alkuhetkillä.

Kotijoukkue HIFK oli kuitenkin murhaavan tehokas ylivoimalla, kun ensin Eero Somervuori iski pelin tasoihin, ja hetkeä myöhemmin Markus Granlund suti kiekon TPS-maaliin siirretyn rangaistuksen aikana.

Päätöserässä Tero Koskiranta sai erittäin kyseenalaisen kampitusjäähyn, ja tällä kertaa se valitettavasti kostautui. Mathieu Perreault tarjoili keskelle, ja Joel Perrault niittasi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

TPS sai vielä kunnon kirin aikaiseksi, ja Ville Vahalahti ohjasi Hannu Pikkaraisen viivakudin verkkoon kavennuksen merkiksi, mutta sen enempää osumia ei Helsingin jäähallissa nähty.

TPS jäi ilman pisteitä ja jatkaa matkaansa sarjataulukon 12:ntena. Seuraava mahdollisuus ottaa askelia ylöspäin on torstaina, kun TPS isännöi JYPiä viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa.