Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

HIFK - TPS

2-0
LA 17.11.2012

HIFK ratkaisi ylivoimalla

Viikon kolmas vierasottelu ei tuonut lisäpisteitä TPS:n pussiin, vaan kotijoukkue HIFK vei voiton maalein 2-0.

Ottelu oli alusta alkaen hyvin rikkonainen, ja molemmat joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä tasapuolisesti. Jäähyistä hyötyminen ei kuitenkaan ollut tasapuolista, sillä HIFK onnistui ylivoimalla kahdesti, mutta TPS ei kertaakaan.

HIFK avasi maalinteon hieman onnekkaasti toisen erän alussa, kun TPS-purku osui suoraan Ville Peltosen rintaan, josta kiekko putosi takaisin maalin eteen. Lopulta Eero Somervuori sai siirtää kiekon ohi Atte Engrenin.

Kolmen vierasottelun viikko tuntui painavan TPS:n jaloissa, ja kiekon tuominen hyökkäysalueelle tuotti pahoja vaikeuksia.

TPS:lle tarjoutui hyvä paikka iskeä peli tasoihin, kun se pääsi pelaamaan päätöserän ensimmäisen ylivoiman. Ylivoima päättyi kuitenkin nolosti, kahteen harhasyöttöön ja lopulta omaan koukkaamisjäähyyn.

Tämä jäähy myös ratkaisi pelin, sillä sen aikana Ville Peltonen sai iskeä päätöslukemat Joakim Erikssonin upean rystysyötön päätteeksi.

TPS yritti viritellä vielä kiriä, mutta yritys päättyi ikävällä tavalla. Brian Willsie tuuppasi Kimmo Kuhdan nurin kahden minuutin arvoisesti. Willsie päätti ottelunsa lopulta poistumalla isoista ovista, kun Jari Sailio heittäytyi maahan, kun oli ensin luistellut suoraan päin Willsien mailaa.

Tuomaristo tulkitsi tilanteen keihästämiseksi, ja Willsien ottelu oli ohi. Samalla oli ohi myös ottelu, sillä jäljellä oli enää reilut kuusi peliminuuttia. TPS:llä oli vielä muutama paikka alivoimalla, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

TPS palaa seuraavaksi kotihalliinsa, jossa se kohtaa tiistaina KalPan. Joukkueet kohtasivat viimeksi torstaina, jolloin KalPa oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen.