Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Blues - TPS

4-0
TI 22.1.2013

Pisteet jäivät Espooseen

Espoon Blues ei antanut TPS:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat tiistaina Espoossa. Blues hallitsi kahta ensimmäistä erää täysin ja iski niissä tarvittavat osumat. Kun TPS ei onnistunut maalinteossa kertaakaan, pisteet jäivät pääkaupunkiseudulle.

TPS:n otteissa oli nihkeyttä läpi ottelun, ja Blues pystyi katkaisemaan turkulaishyökkäykset helpon näköisesti. Korkealta karvannut kotijoukkue sai pidettyä painetta turkulaispäädyssä, ja maalivahti Atte Engren sai olla hereillä koko ajan.

Ensimmäisessä erässä Engren joutui antautumaan kahdesti, kun ensin Joonas Jalvanti pyssytti espoolaiset ylivoimalla johtoon ja myöhemmin Tommi Huhtala osui Tomi Sallisen komeasta poikittissyötöstä.

Erän lopussa Blues teki kolmannenkin maalin, mutta se hylättiin korkean mailan takia.

Tahti jatkui samanlaisena myös toisessa erässä, ja Blues istui edelleen kuskin penkillä. Kotijoukkue karkasi Jens Westinin viivakudilla jo kolmen maalin johtoon, ja peli alkoi olla taputeltu.

Päätöserässä TPS pystyi nostamaan tasoaan selvästi, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Turkulaisten hyökkäyskolmikot pystyivät painamaan peliä Bluesin päätyyn, mutta niin Brian Willsien kuin Miikka Tuomaisenkin vedot hyvästä sektorista epäonnistuivat.

Lopulta Marco Rosa lopetti TPS:n kirin heittämällä kiekon tyhjään maaliin. 4-0 merkitsi sitä, ettei TPS:n pistepussi saanut lisätäytettä tällä kertaa.

Seuraava mahdollisuus on heti torstaina, kun TPS kohtaa Rauman Lukon kolmannen kerran viikon sisään.