Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Ässät - TPS

3-0
LA 15.9.2012

Taistelu ei riittänyt

TPS ja Ässät pelasivat Porissa tasaisen kamppailun, jossa Ässät oli lopulta parempi. TPS:n ongelmaksi muodostui maalinteko, sillä kiekko ei löytänyt kertaakaan tietään Ässien maaliin.

Liigan toinen kierros oli TPS:n osalta huomattavasti tasokkaampi, sillä ottelu Ässiä vastaan oli paikoin erittäin hyvää jääkiekkoa.

Tällä kertaa kotijoukkue esitti kuitenkin vielä tasokkaampaa peliä kuin Tepsi. Etenkin Ässien ykkösketjuna toimiva Tuomas Pihlman - Joel Armia - Mika Niemi oli jälleen iskussa.

Ottelun avausmaali nähtiin avauserän puolivälissä, kun Niemi ja Armia järjestivät Pihlmanille loistopaikan, ja entinen JYP-hyökkääjä tulitti kiekon ohi läpi ottelun hyvin pelanneen Antero Niittymäen.

Ottelu eteni maalittomana aina päätöserän alkuun asti, jolloin Ässät karkasi kahden maalin johtoon.

Rasmus Ristolainen kaadettiin erittäin kyseenalaisesti hyökkäysalueella, ja Ässät karkasi vastahyökkäykseen. Severi Sillanpää viimeisteli 2-0-lukemat taululle.

Ässien ruotsalaisvahvistus Daniel Brodin naulasi vielä kolmannen maalin tyhjiin, ja näin kolmen pisteen potti jäi Satakuntaan.

Tappion lisäksi ikäviä uutisia aiheuttivat Ville Vahalahden ja Miikka Tuomaisen loukkaantumiset, joiden vakavuus selviää myöhemmin.

TPS:n avausvoiton metsästys jatkuu keskiviikkona kotihallissa, kun vastaan asettuu hallitseva mestari JYP.