Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Ässät - TPS

3-2
LA 12.1.2013

TPS:n playoff-haaveille ikävä takaisku Porissa

Ässät venytti eronsa turkulaisiin jo kahdeksan pisteen mittaiseksi, kun TPS kaatui Porissa maalein 3-2. TPS johti ottelua kahdesti, mutta Ässät onnistui aina vääntämään pelin tasoihin. Lopulta Veli-Matti Savinainen ratkaisi ottelun kotijoukkueelle TPS-puolustuksen virheen jälkeen.

Ottelun alkuhetket mentiin Ässien tahdissa, ja TPS:llä tuntui olevan ongelmia oman pelinsä kanssa. Kotijoukkueen hurmos päättyi kuitenkin nopeasti, kun TPS sai kiekonriiston hyökkäysalueella, ja Marko Virtala pääsi sivaltamaan tarkan rannelaukauksen aivan Ässä-maalin kattoon.

Osuma antoi virtaa turkulaisjoukkueelle, ja pian pelin paine siirtyi Ässien päätyyn. TPS oli erittäin lähellä kahden maalin johtoa, mutta Antti Raanta ei päästänyt kiekkoa toistamiseen selkänsä taakse.

Toisen erän alkupuolella TPS:n Niklas Friman sai kaksiminuuttisen kampituksesta, ja samassa ajassa Brian Willsielle tuomittiin jäähy pelin viivyttämisestä.

Ässät käytti kahden miehen ylivoimansa hyödyksi, kun Stephen Dixon tarjoili Veli-Matti Savinaiselle paikan, josta tämä ei voinut erehtyä. Päätöserään lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Viimeinen kaksikymppinen alkoi vieraiden kannalta erinomaisesti, kun Jarkko Hattunen iski kauden ensimmäisellään TPS:n takaisin johtoon. Bluesista kesken kauden Turkuun siirtyneelle Camilo Miettiselle merkittiin samalla TPS-uran ensimmäinen syöttöpiste.

Iloa kesti kuitenkin vain hetken, kun Mika Niemi pääsi karkuun, ja toi kotijoukkueen jälleen tasoihin.

Päätöserän puolivälin jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu, ja se tuli turkulaisittain ikävällä tavalla. Anssi Rantanen ei saanut kiekkoa haltuunsa maalin takana vaan se pomppasi suoraan TPS-maalin kulmalle, josta Savinainen kiepautti sen kolmannen kerran ohi loistavasti pelanneen Atte Engrenin.

TPS yritti tasoittaa peliä ilman maalivahtia mutta tuloksetta. Ottelu päättyi Ässien 3-2-voittoon, mikä merkitsi sitä, että TPS:n ero pudotuspelipaikkaan kasvoi jo kymmeneen pisteeseen.

TPS:llä on jäljellä vielä 20 ottelua, joissa on jaossa yhteensä 60 pistettä. Mitään ei ole vielä menetetty, mutta nousu kympin sakkiin vaatisi jo jonkinlaista voittoputkea. Sellainen on hyvä aloittaa tiistaina, kun TPS kohtaa kotonaan selän takana liihottelevan Pelicansin.