Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

European Trophy 2012

TPS - Pardubice

2-4
SU 19.8.2012
HK Areena

HC Pardubice käänsi 1-2-tappioaseman 4-2-voitoksi HK Areenalla

Perjantaina välieräjoukkue Liberecin kaatanut TPS kohtasi sunnuntaina astetta kovemman vastuksen, nimittäin Extraliigan mestaruuden voittaneen ja muiden muassa Liberecin pudottaneen HC Pardubicen. Ottelu oli vielä päätöserän puolivälissä Palloseuran hallinnassa, mutta kolme Pardubice-maalia käänsivät voiton tshekkijoukkueen sarakkeeseen.

Pardubice oli ottelun alussa niskan päällä, mutta Jiri Vasicekin kymmenen minuutin kohdalla ottama kampitusjäähy avitti TPS:n johtoon. Nopea ylivoimamaali syntyi vain kahdeksassa sekunnissa Tapio Laakson lavasta. Syötön osumaan antoi pelintekijän virkaa jälleen toimittanut Corey Locke, joka tarjoili Laaksolle mahdollisuuden one-timeriin lyhyellä syötöllä. Toisen syöttöpisteen nappasi viivamies Travis Ehrhardt.

TPS pääsi ylivoimalle vain 19 sekuntia maalinsa jälkeen, mutta Locken tarjoilut eivät tällä kertaa kelvanneet Ville Vahalahdelle ja Laaksolle. Myös Pardubice pääsi kokeilemaan ylivoimaansa vielä avauserän lopussa, mutta vain kaksi laukausta tekivät TPS:n alivoimanelikon työn helpoksi.

Pelillisesti vaisussa toisessa erässä verkko heilui kerran - silloin Pardubicen tasoituksen merkiksi. KalPassakin käväissyt Pavel Brendl tarjoili ilmavan poikkisyötön Radovan Somikille, joka ohjasi kiekon luistimellaan TPS-maalin yläkulmaan. Maalin sääntöjenmukaisuus jää jokaisen oman tulkinnan varaan, sillä Somik näytti vähintään nostavan luistintaan jään pinnasta osuakseen kiekkoon.

Erän lopussa ja kolmannen 20-minuuttisen alussa Pardubicen fyysisyys alkoi kostautua turhina jäähyinä ja vaarallisina taklausyrityksinä. Pardubicen lopulta 20:ta näyttänyttä jäähyminuuttisaldoa alkoi ensimmäisenä kasvattaa Martin Sagat, joka taklasi Rasmus Ristolaista ja päästi kaksiminuuttisellaan TPS:n kahden miehen ylivoimalle. Locke loi paikat Laaksolle, Vahalahdelle ja Jarkko Hattuselle, mutta Dusan Salficky torjui yritykset.

Kolmannen erän puolella Lukas Radil täräytti Sagatin tyylillä Tero Koskirantaa selkään taklaamisen ja laitataklauksen välimaastoon sijoittuvalla tönäisyllä ja sai rangaistuksen. Radil suuntasi kuitenkin jäähyaition sijaan pukukoppiin, kun hyökkääjä loukkaantui vihellystä seuranneessa kahinassa ja mies jouduttiin työntämään jäältä paareilla. Kun Koskirantakin sai tilanteesta väkivaltaisuusjäähyn, pelattiin seuraavat kaksi minuuttia neljällä neljää vastaan. Tämä loi Laaksolle ja Timo Salolle tarpeeksi tilaa ja Laakso viimeisteli päivän toisen maalinsa laiturin syötöstä.

Pardubicen nousu alkoi ajassa 50.49 Vaclav Benakin maalilla. Benak sai kiekon hyökkäysalueella Tomas Zohoralta ja pääsi lataamaan rannelaukauksensa rauhassa. 29 kertaa torjunut Atte Engren ei kyennyt pysäyttämään laadukasta kutia ja lukemat olivat 2-2. Alle neljä minuuttia myöhemmin Pardubice iski uudelleen tapettuaan välissä Vladimir Sicakin rangaistuksen. Marek Daloga tarjoili poikkisyötön ja Jiri Cetkovsky ampui kiekon TPS-maaliin.

Pekka Virta käytti aikalisänsä reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria ja otti samalla jäälle kuudennen kenttäpelaajan. Engren ehti seurata peliä vaihtoaitiosta vain 24 sekuntia ennen kuin Marko Anttilan kiekonmenetys lähetti kiekon takaisin kohti tyhjää turkulaismaalia. 4-2-osuman sai viimeistellä Brendl. 

2276 katsojan edessä pelattu kamppailu avasi näin Pardubicen voittotilin European Trophyssa. Tapparalle perjantaina hävinnyt joukkue aiheutti samalla Palloseuralle harjoitusottelukauden ensimmäisen täysimittaisen tappion ja saatteli TPS:n vieraspelireissulle.

- Meillä oli ottelussa omat mahdollisuutemme voittaa, sillä saimme luotua paljon maalipaikkoja. Vastustaja oli kuitenkin rutinoitunut ja isokokoinen ja tekivät kolme maaleistaan ylivoimahyökkäyksistä. Sellaisia ei saisi tuollaiselle joukkueelle antaa. Ne johtuivat osin meidän ylihyökkäämisestä ja kokeneet pelaajat osasivat käyttää ne hyväkseen, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ruoti ottelun ratkaisutapahtumia.

Virta piti ottelun antia kuitenkin positiivisena.

- Koko ajan tulee lisää oppia ja puolustuspelaaminen on tällä hetkellä se asia numero 1. Maalipaikkoja saimme luotua ja oli hyvää liikettä emmekä pelillisesti olleet huonompia, Virta pohti.

Mustavalkoisten ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna Sveitsissä. TPS kohtaa perjantaina SC Bernin ja lauantaina Gottéronin.