Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Tappara

3-2
LA 10.12.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Tappara 10.12.2011

TPS-Tappara 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

9 pisteen viikko

TPS:n loisto-otteet saivat jatkoa lauantaina, kun turkulaiset kruunasivat viikon nappaamalla kolmannen voiton putkeen. TPS oli Tapparaa selkeästi parempi, mutta voitto irtosi lopulta tiukan lopputaistelun jälkeen.

- Tänään oli taas kovaa jännitystä, et ei se rentoa ollut. Nuppi piti kuitenkin tänään paremmin kuin aikaisemmin. Ansaittiin voitto, mutta tehtiin se aika vaikeaksi, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta kommentoi ottelun jälkeen.


TPS avasi ottelun pirteästi, ja kotijoukkueen otteista huomasi heti, ettei vierasjoukkue nauti tällä kertaa helpoista pisteistä.

Kotipeleissä tökkinyt ylivoima käynnistyi parhaalla mahdollisella tavalla. Markus Palmrothin viivalaukaus yllätti Tappara-vahti Jani Niemisen, kun ottelun ensimmäistä ylivoimaa oli pelattu vain neljä sekuntia.

TPS heilutti verkkoa toistamiseen erässä, mutta maali hylättiin erittäin kyseenalaisesti, sillä Tapio Laakso työnnettiin maalivahdin alueelle, eikä hän vaikuttanut maalin syntyyn millään tavalla. Saksalaistuomari Stephan Bauer oli kuitenkin järkähtämätön, ja maali jäi syntymättä.

Tapparan tasoitus nähtiin erän lopulla, kun Jerry Ahtola karkasi puolittaiseen läpiajoon ja tälläsi tiukalla ranteella kiekon ohi läpi ottelun loistavasti torjuneen Marek Schwarzin.


Jälleen hyvä 2.erä

Ässiä ja HIFK:ta vastaan toisessa erässä karannut TPS näytti, että luistin kulkee toisen erän aikana myös kotikaukalossa. Reilun minuutin pelaamisen jälkeen Ville Vahalahti pääsi ronkkimaan kiekon maaliin Marko Virtalan ja Marko Anttilan esityöstä.

Erän puolivälissä TPS karkasi jo kahden maalin johtoon Marko Anttilan napakalla rannelaukauksella.

Anttila oli suuressa roolissa myös ottelun viidennessä maalissa. TPS-hyökkääjä kaatui hyökkäyssinisellä, ja Tappara karkasi 2-0-hyökkäykseen. Jussi Makkonen ja Miikka Männikkö kiekottelivat keskenään, ja Makkonen tinttasi kiekon TPS-verkkoon.

Ottelun loppuhetkillä Tappara oli vielä lähellä tasoitusta, mutta yhtä lähellä maalintekoa oli myös TPS. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten täysi pistepotti jäi Turkuun.


Pekka Virta oli ottelun jälkeen tyytyväinen, ja yhdeksän pisteen viikon jälkeen on hyvä aloittaa joulutauko.

- Tauko tulee aina hyvään paikkaan, Virta totesi.

- Oikeassa suunnassa ollaan ja uskon, että keväällä nähdään tasaisempaa suoritusta. Pystytään edelleen kehittämään meidän peliä, joka on jo nyt ollut melko hyvässä kuosissa.


Teksti: Henri Saloranta