Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - SaiPa

3-4
PE 23.9.2011

Otteluraportti: TPS - SaiPa 23.9.2011

SaiPa ansaittuun voittoon

Kolmannen erän taistelu ei riittänyt TPS:lle, kun SaiPa vei täyden pistepotin mukanaan. TPS:n kehno alku oli liikaa, ja SaiPa pääsi karkaamaan riittävän kauas.

TPS aloitti ottelun todella hermostuneesti, ja Ilves-pelissä esiintynyt rentous oli unohtunut matkalla pukukopista kaukaloon. SaiPa pääsi pyörittämään peliä TPS-alueelle, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kauaa.

Pelikello oli vanhentunut viiden minuutin verran, kun Aleksis Ahlqvist joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa ensimmäisen kerran. SaiPa pyöritti peliä siirretyn rangaistuksen aikana, ja lopulta Jesse Mankinen iski kiekon verkon perille.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin vielä viime kaudella Jokipojissa pelannut Roberts Jekimovs vei vieraat jo kahden maalin johtoon. Kolmas osuma lähti kultakypärä Jarno Koskirannan lavasta ylivoimalla.

TPS-maalilla Aleksis Ahlqvist ei voinut maaleille juuri mitään, mutta toisessa erässä Ahlqvist availi luukkua, kun torjuntavastuun otti Marek Schwarz.

Tshekkiveskari ehti pitää maalinsa puhtaana reilut kahdeksan minuuttia, kunnes verkko soi jälleen. Per Savilahti-Nagander laukoi SaiPan toisen ylivoimamaalin, eikä Schwarz voinut komealla laukaukselle yhtään mitään.

TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ihmetteli joukkueensa huonoa alkua.

- Edelleen meidän joukkueessa on pelaajia, jotka eivät muista, että SaiPa oli viime vuonna meitä korkeammalla. Luokaton alku.

 

- Näitä tappioita tulee niin pitkään, kunnes muistetaan, ettei me olla siellä sarjan kärkipäässä, Virta puhisi.

Syy tappioon oli selkeä.

- SaiPa oli valmiimpi ja rohkeampi, ja jos et ole itse valmis, ja tulee tällainen shokkialku, niin ei ole olemassa mitään nappulaa, jolla saisi lisää rohkeutta tuosta vaan, Virta totesi.

Loppukiri ei riitä

TPS sai avattua maalitilinsä erän loppupuolella ja komeasti avasikin. Markus Palmroth sai kiekon hyökkäyspäässä, ohitti SaiPa-puolustajan ja tälläsi kiekon komeasti ohi Jere Myllyniemen.

Päätöserään TPS tuli aivan eri ilmeellä, ja viiden minuutin jälkeen turkulaiset olivat jo maalin päässä. Ensin Toni Mäkiaho laukoi TPS:n ylivoimalla johtoon, ja heti perään Ville Vahalahti survoi maalinedushässäkästä kiekon Myllyniemen selän taakse.

Hurjasta loppukiristä huolimatta TPS ei saanut peliä tasoihin, vaikka paikkojakin oli. Ottelun positiivista antia turkulaisittain oli päätöserä, jossa TPS osoitti pystyvänsä nousemaan tukalastakin tilanteesta.

- Hyvä kiri saatiin loppuun, ja oli siinä paikkoja tasoittakin. Hävittiin tänään kuitenkin kaksi erää, eikä oltaisi yhtään tämän enempää ansaittukaan, Virta myönsi.

Jos TPS saa saman ilmeen päälle lauantaina Lahdessa, on Pelicansilla vaikea työ pitää pisteet kotonaan. Jos TPS:n ilme on avauserän luokkaa, voi Kai Suikkasen suojateilta tulla kylmää kyytiä.

 

Tilastot:

05.20 0-1 Mankinen (Saarinen, Pulli) SR

13.50 0-2 Jekimovs (Kaksonen, Löfman)

17.48 0-3 Koskiranta (Saarinen) YV 

28.26 0-4 Savilahti-Nagander (Saarinen) YV 

34.45 1-4 Palmroth

43.14 2-4 Mäkiaho (Mojzis, Birner) YV

45.14 3-4 Vahalahti (Hattunen)

Torjunnat:

TPS Ahlqvist 14+0+0=14 

TPS Schwarz 0+11+6=17

SaiPa Myllyniemi 8+6+9=23

Jäähyt:

TPS 3x2min

SaiPa 6x2min

Yleisöä 4570

 

Teksti: Henri Saloranta