Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Pelicans

4-2
TI 13.3.2012
HK Areena

TPS pudotuspeleihin

Katastrofaalinen alku ei pilannut yli 9000 turkulaiskatsojan iltaa, kun TPS taisteli hurjan taistelun jälkeen tiensä villi kortti -kierrokselle. TPS:n voiton takuumiehinä häärivät virheettömästi pelannut Marek Schwarz sekä kaksi ratkaisevaa maalia iskenyt Tomas Plihal.

- Jos olisin tiennyt, että nakit herättävät porukan noin hyvin, niin olisin kantanut niitä tänne koko kauden, totesi TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.


Ilmaiset nakit ja TPS:n taistelu paikasta aurinkoon olivatkin houkutelleet HK Areenalle kauden ennätysyleisön, joka piti huolta illan tunnelmasta.

Yleisö sai hiljentyä kuitenkin jo heti ottelun alussa, kun Tommi Paakkolanvaara pääsi yllättämään TPS-vahti Joni Ortion löysällä laukauksellaan vain viidentoista sekunnin pelin jälkeen.

Ortion ilta ei ollut paras mahdollinen, sillä viiden minuutin jälkeen taakse oli päässyt jo toinen helpohko osuma, kun Radek Smolenak näpäytti kiekon Ortion haaroista maaliin.

Maalin jälkeen Ortio komennettiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella luukkuvahdiksi, ja verkkoja pääsi varjelemaan Marek Schwarz.

Schwarz näytti heti alkumetreillä, että hän on pitkästä pelitauosta huolimatta valmis pelaamaan, ja TPS pääsi samalla otteluun mukaan.


Hurja tasonnosto toiseen erään

Toinen kaksikymmenminuuttinen ehti kulua vain vajaat kaksi minuuttia, kun TPS nousi mukaan taistoon Mario Scalzon maalinedustaosumalla. Komean esityön maaliin teki Artturi Lehkonen.

Erän puolivälissä turkulaisyleisö sai juhlia mustapaitojen tasoitusta. Juraj Mikus seurasi Tomas Mojzisin viivakudin ja veivasi tasoitusosuman komeasti irtokiekosta.

Ottelun voittomaali syntyi päätöserän loppuminuuteilla, kun TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ville Vahalahti toimitti kiekkoa maalille, jolla Tomas Plihal oli ensimmäisenä pahanteossa vieden turkulaiset johtoon.

Pelicansin Justin Hodgman aiheutti kylmänväristyksiä TPS-leirissä vain hetki johto-osuman jälkeen purjehtimalla TPS-maalille ja iskemällä kiekon ohi Schwarzin.

Videotarkistus todisti maalin siirtyneen paikoiltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan, joten kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta.

Tämän jälkeen kauden ennätysyleisö syttyi täyteen roihuun, ja aalto kiersi HK Areenan katsomoita usean kierroksen TPS-huutojen avustamana. Tunnelma oli kuin pudotuspeleistä.

- Annettiin kaks surkeeta maalia alkuun. Joukkue osoitti kuitenkin aika kovaa henkistä kanttisa, ja siitä oon tosi tyytyväinen, Virta hehkutti.

- Oltiin tänään ehdottomasti parempia läpi pelin.


Vastaan Jokerit tai Kärpät

Lopullinen ratkaisu syntyi vain sekunteja ennen päätösvihellystä, kun Tomas Plihal karvasi kiekon Joonas Järviseltä ja iski illan toisellaan loppuluvuiksi 4-2.

Kun sekä SaiPa että Tappara hävisivät omat ottelunsa, tarkoitti TPS:n voitto sitä, että turkulaisten sijoitus runkosarjassa on kymmenes.

TPS saa villi kortti -kierroksella vastaansa joko Kärpät tai Jokerit. TPS:lle vastustajalla ei ole merkitystä.

- Tämä joukkue pystyy parhaimmillaan pelaamaan hyvää kiekkoa kaikkia joukkuetta vastaan tässä sarjassa, Virta myhäili.

Villi kortti -kierrosta ennen TPS kohtaa runkosarjan päätösottelussa Porissa Ässät.