Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Lukko

4-3
TI 6.3.2012
HK Areena

Kauden tärkein voitto

TPS nousi takaisin viimeiselle pudotuspelipaikalle voittamalla kotonaan Rauman Lukon. Voitosta huolimatta pelissä oli vielä parannettavaa.

- Liian helposti menee omiin maaleja, jos ajatellaan työmäärää, mitä joudutaan omia maaleja kohti tekemään, tuumi TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

Maalinteon kanssa kevätkaudella kamppaillut TPS karkasi johtoon heti alkuhetkillä, kun Tomas Plihal iski kiekon b-pisteiden välistä Mika Norosen selän taakse ylivoiman aikana.

Lukko tuli kuitenkin heti tasoihin, kun Mark Bomersback sai siirtää kiekon tyhjään rysään maalinedushässäkän päätteeksi.


Ylivoima toimii jälleen

Avauserän puolivälissä Lukko nousi johtoon, kun TPS-puolustus oli pahasti myöhässä, ja Lukko pääsi ylivoimahyökkäykseen.

Tasoitusmaalin tehnyt Bomersback tarjoili Eero Elolle, joka harhautti Joni Ortion maalin merkiksi.

TPS:n ylivoimamylly pyöri jälleen toisessa erässä, ja tällä kertaa tahtipuikkoa heilutti Marko Anttila. SM-liigan pisin pelaaja kiersi maalin takaa ja tarjoili poikittain Ville Vahalahdelle, joka naulasi kiekon tarkasti Lukko-maaliin.

TPS pääsi kokeilemaan ylivoimaa jälleen erän lopulla, mutta maaliverkko heilui väärässä päädyssä. Teemu Nurmi karkasi ylivoimahyökkäykseen ja tälläsi kiekon ohi Ortion.

Tässä vaiheessa näytti jo siltä, että Lukko jatkaa TPS:n tappiokierrettä, mutta turkulaiset olivat eri mieltä.


Virtala nousee sankariksi

TPS tuli päätöserään vahvalla liikkeellä, ja Lukko oli potkun perässä koko ajan.

Erä ehti vanhentua vain minuutin, kun TPS nousi tasoihin. Juraj Mikus teki raivoisasti töitä Lukko-maalin takana, ja lopulta Michal Birner pääsi livauttamaan kiekon maalin kulmalta verkkoon.

Tasoituksen jälkeen TPS sai lisää energiaa, ja johtomaali oli lähellä useaan otteeseen.

Ottelun voittomaali nähtiin lopulta kuusi minuuttia ennen päätössummeria, kun Tapio Laakso toi kiekon hyökkäysalueelle ja laukoi tulisesti kohti Norosta.

Lukkovahdin torjunta kimposi suoraan Marko Virtalalle, jolla oli helppo työ viimeistellä TPS:n johto-osuma.

- Toi viimeinen maali lämmittää mieltä, kun se on niitä asioita, joita on harjoiteltu tässä pitkään. Nyt se toteutui vihdoin, Virta iloitsi.

Lukko tuli raivokkaasti päälle ottelun loppuhetkillä, mutta TPS-puolustus ja Ortio eivät enää takaiskuja päästäneet.


Takaisin viivan päälle

Voitto takasi TPS:lle kolme pistettä, jonka ansiosta turkulaiset nousivat takaisin pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle 10. sijalle.

- Hengissä ollaan vielä, jos ajatellaan kauden tavoitetta eli pääsyä kympin joukkoon. Nyt on vain pää kylmänä jatkettava, Virta totesi.

- Ei ollut helpoin ilta, mutta joukkueena voitettiin ja joukkueena mennään eteenpäin, kertoi puolestaan TPS-sankari Marko Virtala.

TPS:n taisto jatkuu perjantaina, kun se matkaa Tampereelle karsintoihin valmistautuvan Ilveksen vieraaksi.