Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Lukko

3-1
TI 25.10.2011

Otteluraportti: TPS - Lukko 25.10.2011

TPS-Lukko 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

 

TPS:lle neljäs peräkkäinen voitto

Ottelu oli melko tasainen, vaikka laukaukset jakaantuivatkin pitkälti TPS:n puolustusalueelle. Erittäin herkästi tulleet jäähyt rikkoivat pelin täysin, eikä täysillä viisikoilla päästy montaa minuuttia pelaamaan.

- Alkaa mennä jääkiekkopeli melkoiseksi viheltelyksi, jos joka pelissä hakemalla haetaan joka ikinen rike. Oli siellä tyhmiäkin jäähyjä, ja siinä on ehdottomasti parantamisen varaa, pohti TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

Molempien joukkueiden alivoimat toimivat hyvin, ja etenkin TPS:n alivoima oli hienoa katseltavaa. Puolustus pelasi erittäin aktiivisesti, eikä Lukko päässyt kunnon maalipaikoille edes 5-3-ylivoimalla. Aleksis Ahlqvist hoiti tarvittavat tilanteet.

Lukon alivoima ei kestänyt enää erän lopulla. Mario Scalzo tarjoili Marko Anttilalle vauhtiin, ja kultakypärä Anttila lämäsi sydämensä kyllyydestä kiekon ohi Mika Norosen.


Komeasta laukauksesta lähti myös TPS:n toinen maali. Marko Virtala tarjoili toisen erän alkupuolella kiekon viivaan Timo Seppäselle, jonka huima laukaus yllätti Lukko-vahti Norosen täysin.

Jos menivät TPS:n maalit melko helpohkosti, samaa voidaan sanoa myös Lukon avausosumasta. Matt Generousin laukoma kiekko kimposi päätyplekseistä maalin kulmalle, ja Aki Kangasmäki pääsi nostamaan kiekon tyhjään maaliin.

Lukko oli tasoittaa pelin erän lopulla, mutta osuma tulkittiin potkumaaliksi ja hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Tuomion jälkeen Lukon selkä katkesi, ja TPS hyödynsi tilanteen. Timo Seppänen laukoi viivalta, ja irtokiekon maaliin siivosi Tuomas Suominen.


Päätöserässä ei nähty enää maaleja, vaikka Lukko pelasi lähes kolme minuuttia ilman maalivahtia. Voitto oli TPS:lle neljäs peräkkäinen. Seuraava mahdollisuus kasvattaa voittoputkea on perjantaina, kun TPS kohtaa vieraissa JYPin.

Päävalmentaja Virta lähtee luottavaisin mielin Jyväskylään ja tietää, miten pisteet haetaan kotiin.

- Isot pisteet taas kerran, mutta meidän täytyy vähentää jäähyjen määrää tavalla tai toisella. Ei muuta kuin eteenpäin, Virta totesi.


Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Tilastot:

 

18.18 1-0 Anttila (Scalzo, Vahalahti) YV

25.34 2-0 Seppänen (Virtala, Laakso) TV

32.58 2-1 Kangasmäki (Generous, Kauvosaari)

39.27 3-1 Suominen (Seppänen)

Torjunnat:

TPS Ahlqvist 10+11+7=28

Lukko Noronen 3+10+4=17

Jäähyt:

TPS 9x2min

Lukko 7x2min

Yleisömäärä 4542

 

 

Teksti: Henri Saloranta