Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Lukko

4-3
PE 20.1.2012
HK Areena

 

Tammikuun tasaus osa 1

Tammikuun tasauksen ensimmäinen ottelu Rauman Lukkoa vastaan tarjosi erinomaista viihdettä HK Areenalla. Kiivaan paikalliskamppailun paras jakso osui toiseen erään, jossa tehtailtiin yhteensä viisi maalia. TPS vei ottelun lopulta 4-3 lukemin.

- Hermostunut ja katastrofaalinen alku peliin. Joukkueen otteista näkyi ottelun tärkeys, pohti TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

Lukko tuli ensimmäiseen erään hyvällä liikkeellä ja meni johtoon, kun ottelua oli pelattu vain puolitoista minuuttia.  Maalia tutkittiin pitkään maalikameralta.

Kyseenalaisen johtomaalin jälkeen TPS terästäytyi ja hallitsi loppuerää hyvällä liikkeellä. Etenkin Marko Virtalan johtama nelosketju oli hyvässä tikissä hyökkäyssuuntaan.

Lukon David Stachin kampitusjäähyn aikana TPS toi ottelun tasoihin.  Michal Birner löysi maalin edestä Jarkko Hattusen, joka teki kauden kuudennen maalinsa.

Toisen erän maalintekotalkoot

Toista erää oli pelattu vain 18 sekuntia, kun Markus Palmrothin uskomaton syöttö tavoitti Ville Vahalahden. Kapteeni siirsi TPS:n johtoon läpiajon päätteeksi.

Mario Scalzon sai kyseenalaisen jäähyn ryntäyksestä, mutta TPS kesti alivoiman hienosti. Etenkin Aleksis Ahlqvist piti ajoittain Tepsiä pystyssä upeilla torjunnoilla.

TPS:n tultua tasalukuiseksi Michal Birner nousi vasenta laitaa ja vei terävällä rannelaukauksella kotijoukkueen 3-1 johtoon.

Kolme minuuttia edellisestä Vahalahti syötti Mika Viinaselle, joka iski tilanteeksi 4-1.

Maalin jälkeen Lukko otti aikalisän.

TPS kerjäsi ikävyyksiä Marko Virtalan otettua jäähyn kampituksesta ja Ahlqvistin heitettyä kiekon katsomoon. Lukko onnistui kahden miehen ylivoimalla, Teemu Aalto kavensi tilanteeksi 4-2.

Ylivoiman jatkuessa Palmroth puolusti urhoollisesti maalivahdinkoskemattomuutta Lauri Tukosta vastaan. Nahistelu loppui kuitenkin lyhyeen ja molemmat saivat 2+2+10 väkivaltaisuudesta.

Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Janne Keränen toi Lukon maalin päähän Ahlqvistin torjuttua kiekon eteensä.  

Vaiherikkaan toisen erän jälkeen erätauolle mentiin 4-3 tilanteessa.

Ahlqvist voiton takuumiehenä

TPS aloitti kolmannen erän hyvin ja Tapio Laakso hankki TPS:llä ylivoiman, mutta kovasta pyörityksestä huolimatta TPS ei onnistunut hyödyntämään tilannetta.

Kun vajaat 13 minuuttia oli erää jäljellä, nähtiin ikävä tilanne TPS:n päädyssä.  Lukon Eero Elo taklasi Timo Seppäsen laidassa aivan pystyyn. Seppänen ei pystynyt enää ottelua jatkamaan ja Elo sai tempauksesta 5+20min.

TPS pääsi pyörittämään ylivoimaa viisi minuuttia, mutta viimeistely ei onnistunut.   

Markus Palmroth sai vielä erän lopussa jäähyn korkeasta mailasta. Lukko yritti raivoisasti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ahlqvistin paraatitorjunnat toivat TPS:llä lopulta arvokkaat pisteet.

- Ei pelattu tänään niin hyvin kuin HIFK:ta tai Jokereita vastaan, mutta voitettiin näillä otteilla Lukko. Onneksi Lukko on huomennakin vastassa, sanaili Virta.

Taistelu jatkuu huomenna Raumalla.