Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - KalPa

1-4
TO 26.1.2012
HK Areena

KalPa ryöstöretkellä

TPS:n ja KalPan välinen mittelö oli täysin toisen joukkueen näytöstä. KalPa oli parempi vain yhdellä osa-alueella, ja se riitti. Ottelua selkeästi hallinnut mutta maalinteon kanssa tuskaillut TPS joutui taipumaan sarjakärjelle maalein 1-4.

- Jos joskus voidaan puhutaan ryöstöretkestä, niin kyllä me tänään käytiin ryöstöretkellä, totesi KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola ottelun jälkeen.

Ottelu oli TPS:n hallintaa alusta loppuun. Turkulaisten uusin vahvistus Juraj Mikus tarjoili useamman loistopaikan ketjukavereilleen, mutta vedot paukkuivat säännönmukaisesti päätypleksiin.

TPS:n päävalmentaja Pekka Virta uskookin, että mitä pidemmälle kevättä mennään sitä tärkeämpi Mikus on joukkueelleen.

- Varmaan nähdään kaikki hänen potentiaali esimerkiksi kiekon näpertelyssä. Ei hän mikään raketti tai voimanpesä, ole mutta uskon, että on paljon apua meille kevääseen. Ylivoimakin näytti, että kyllä hän aika vaarallinen oli tänään, Virta totesi.

Myös TPS:n junnuosasto pyöritti peliä KalPan päädyssä näyttävästi, mutta viime hetkillä kiekot karkailivat lavasta väärään paikkaan.


Torjunnat 8-37

KalPa pääsi ottelussa kahdesti ylivoimalle, ja molemmilla kerroilla Marek Schwarzin vartioima TPS-verkko sai kyytiä.

Ensimmäinen ylivoimaosuma nähtiin ottelun avauserässä, kun maalille unohtunut Kalle Kerman sai nostaa kiekon TPS-maaliin rauhassa.

Toisessa erässä KalPa lisäsi johtoaan erän ainoasta maalipaikasta, kun Jasse Ikonen iski kiekon sisään maalin kulmalta.

TPS tuli peliin mukaan Tomas Plihalin osumalla. Marko Anttila tarjoili hienosti poikittain Ville Vahalahdelle, jonka laukauksen Plihal ohjasi taidokkaasti verkkoon.


TPS taisteli rajusti ja yritti saada ottelun tasoihin, mutta viimeistely ontui pahemman kerran.

- Ei ollu ensimmäinen vastaava peli. Me ollaan hallittu Hifkit ja Jokerit, mutta ratkaisuhetkillä ei pystytä ratkasemaan. Maalinteko on täysin itseluottamuksesta kiinni, Virta myönsi.

TPS:n painostuksesta ja yrityksestä kertovat torjuntatilastot, jotka ovat suuressa ristiriidassa ottelun lopputuloksen kanssa. TPS-maalilla torjuneelle Marek Schwarzille merkittiin vain kahdeksan torjuntaa, kun vastapäässä huhkinut Juha Toivonen joutui venymään kiekon tielle 37 kertaa.

KalPa ratkaisee

Ottelun ratkaisu nähtiin TPS:n toisen jäähyn aikana, kun Jyri Junnila päästi Jarkko Hattusen jäähyaitiosta vain reilun kymmenen sekunnin pelaamisen jälkeen.

Kun Tommi Miettinen viimeisteli loppuluvut tyhjään maaliin, jäi ottelun tulokseksi KalPan 1-4-vierasvoitto.

- Ei tässä kukaan mielellään häviä ja koko ajan yritetään parantaa. Tappiot muuttuu ajan ja onnistumisten kanssa voitoiksi, Virta uskoi.

Seuraavaksi TPS kohtaa lauantaina Hämeenlinnassa HPK:n.