Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - JYP

1-4
TI 14.2.2012
HK Areena

TPS tarjoili JYPille kolme pistettä

Kaksi pahaa kiekonmenetystä veivät TPS:n mahdollisuudet voittoon tiistaina HK Areenalla. Vierasjoukkue JYP vei kauden neljännen voiton turkulaisista maalein 1-4.

- Roikuttiin hyvin voitossa kiinni ja sitten lahjoitettiin se pois. Aika karkeita virheitä oli kaikki kolme maalia jotka meidän päähän tehtiin, mutta kyllä JYP voittonsa ansaitsi, totesi TPS:n päävalmentaja Pekka Virta.

TPS aloitti ottelun vauhdikkaasti ja aiheutti paineen JYPin alueelle heti alkuminuuteilla. Hunajapurkki aukesikin heti viiden minuutin jälkeen. Artturi Lehkonen laukoi Jarkko Hattusen syötöstä, ja lopulta Hattunen iski irtokiekon ohi JYP-vahti Riku Heleniuksen.

Peli pysyi TPS:n hallussa avausmaalin jälkeen, ja 2-0-maali oli useampaan kertaan lähellä.

Seuraavan kerran punalamppu syttyi kuitenkin TPS:n päädyssä. Paluun kaukaloihin tehnyt Sami Vatanen pääsi vapaasti nousemaan TPS:n maalille ja viimeisteli tyylikkäästi ottelun tasoituksen.


Maalin jälkeen ote siirtyi vieraille, mutta suurta hätää ei TPS:llä ollut.

Sama meno jatkui toisessa erässä. Molemmilla joukkueilla olit paikat karata johtoon, mutta maalivahdit kentän molemmissa päissä olivat hyvässä iskussa.

Päätöserässä TPS:lle sattui kaksi pahaa henkilökohtaista virhettä, ja JYP rokotti molemmista. Ensin Harri Pesonen sai rauhassa viedä JYPin johtoon aivan maalin edestä, ja hetki myöhemmin Kristian Näkyvä karkasi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi terävästi kiekon ohi hyvin pelanneen Joni Ortion.


TPS ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi, ja kun Marko Anttila huitaisi Eric Perriniä vahingossa naamaan 2+2:n arvoisesti, oli peli taputeltu.

Sami Vatanen kruunasi paluunsa illan toisella osumallaan vielä Anttilan jäähyn aikana, ja ottelun lopputulokseksi jäi 1-4.

Pekka Virta ei ollut pelin jälkeen suojatteihinsa kovin tyytyväinen.

- Ihan hyvä startti oli, mutta kyllä pelistä näki, että ihan kaikille ei riittäny toi välipäivä maajoukkuekomennuksista.

- Peli oli todella hidasta. Jatkuvasti hitaita lähtöjä, se täytyy saada paremmaksi, Virta komentoi.

Pelit jatkuvat TPS:n osalta perjantaina, kun se kohtaa Raumalla Lukon.

- Uskon et perjantaina pystytään parempaan suoritukseen. Täytyy pystyä, Virta totesi.