Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Jokerit

4-3
PE 14.10.2011

Otteluraportti: TPS - Jokerit 14.10.2011

TPS-Jokerit 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)

Sarjan kärkipäässä viihtyvä Jokerit jäi säälipisteelle, kun taisteleva TPS vei kahden pisteen voiton jatkoajalla. TPS:n sankariksi nousi ylivoimalla tuhoa tehnyt Tomas Mojzis. TPS:n päävalmentaja Pekka Virta oli ottelun jälkeen rennolla tuulella.

- Me pelattiin välillä todella hyvin. Se ei aina mene niin, että vastustaja on umpisurkee kun tepsi voittaa, Virta naureskeli.

- TPS on mainettaan parempi jääkiekkojoukkue. Tulette näkemään vielä kun kausi menee eteenpäin.

TPS aloitti ottelun hyvällä ilmeellä, ja Jokerit oli ajoittain pulassa TPS-hyökkäyksen kanssa. Paras paikka siunaantui Ville Vahalahdelle, mutta TPS-kapteenin laukaus meni hieman ohi Eero Kilpeläisen vartioiman maalin.

Ottelun avausmaalin iski TPS:n hallinnasta huolimatta Jokerit. Tomi Mäki ohjasi Ossi Väänäsen laukauksen, ja kiekko lipui Aleksis Ahlqvistin varusteista maaliin.

Hetken päästä TPS-verkko soi jälleen. Tällä kertaa Jeremy Dehnerin poikittaissyötöstä pääsi nauttimaan Jani Rita, joka pyssytti vieraat kahden maalin johtoon.


Jokerit aloitti toisen erän vahvasti, mutta muuten erä oli turkulaisten. Kavennukseen kului aikaa 7 minuuttia, jolloin Markus Palmrothin tarkka viivalaukaus yllätti Eero Kilpeläisen.

TPS jatkoi painostusta maalin jälkeen, ja tasoitus oli lähellä useaan otteeseen. Lopulta kotijoukkue palkittiin. TPS vyörytti kiekkoa väsyneen jokeripakan alueella, ja Tapio Laakson poikittaissyöttö tavoitti Jarkko Hattusen, jonka tarkka rannelaukaus toi kotijoukkueen tasoihin.

Myös loppuerä mentiin TPS:n tahdissa, mutta johtomaalia eivät turkulaiset saaneet aikaiseksi lukuisista paikoista huolimatta.


Jokerit iskee nopeasti, TPS nousee ohi

Päätöserään tultaessa TPS oli unohtanut hyvän vireensä, ja Jokerit pääsi kuittaamaan turkulaisten uinahduksen heti erän alussa. Ben Eaves tuikkasi kiekon maalinedushässäkästä ohi Ahlqvistin. Jokerit pyöritti peliä vielä hetken, mutta sitten alkoi TPS:n näytös.

Kotijoukkueella oli paikkoja tuoda peli tasoihin monta kertaa, mutta vasta ylivoimalla kiekko löysi tiensä verkkoon. Michal Birner tarjoili Tomas Mojzisille, jonka laukauksen ohjasi maaliin Tomas Plihal.

Kun varsinaisella peliajalla ei nähty enää maaleja, siirtyi ratkaisu jatkoajalle.

Ottelun voittomaali syntyi 10 sekuntia ennen ottelun päätöstä. Jokerivahti Eero Kilpeläinen löi kilvellä törkeästi Tomas Plihalia niskaan eikä ehtinyt enää torjunta-asentoon. Tomas Mojzisin tulinen lämäri viuhahti ohi hölmistyneen Kilpeläisen, ja TPS-juhlat olivat valmiit alkamaan.


Päävalmentaja Virta ei upeasta voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Mä haluaisin yhden asian avata, mikä on iso ongelma meillä. Meillä kestää todella kauan päästä takaisin jaloilleen maalin jälkeen. Näin ei voi voittaa, jos otat lukua viisi kuusi minuuttia maalin jälkeen, Virta manasi.

Johtajuutta joukkueeseen kaivataan edelleen.

- Siinä mielessä johtajuutta ei löytynyt, et ihan liian ison työn joutuu tekemään esim. aikalisällä ja muutoin. Se hiljenee liikaa se penkki kovissa paikoissa, Virta ihmetteli.

- Kyllä näillä tavoilla tulee onnistumisia ja seuraavassa pelissä on taas pikkasen isompia miehiä kentällä.


 

Tilastot:

04.34 0-1 Mäki (Väänänen)

11.16 0-2 Rita (Dehner, Ruutu)

27.04 1-2 Palmroth (Virtala, Hattunen)

35.18 2-2 Hattunen (Laakso)

40.41 2-3 Eaves (Mäki, Kivistö)

57.59 3-3 Plihal (Mojzis, Birner) YV

64.50 4-3 Mojzis (Vahalahti, Anttila) YV

Torjunnat:

TPS Ahlqvist 9+12+10+1=32

Jokerit Kilpeläinen 6+9+8+2=25

Jäähyt:

TPS 1x2min

Jokerit 2x2min

Yleisömäärä 5825

Teksti: Henri Saloranta