Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Ilves

4-0
PE 3.2.2012
HK Areena

Tupsukorvista ei vastusta

TPS:n ja Ilveksen kauden neljäs kohtaaminen päättyi kotijoukkueen voittoon. Juraj Mikus pelasi parhaan ottelunsa TPS-paidassa ja viimeisteli kaksi maalia ja yhden syötön. Kauden ensimmäisen pelinsä SM-liigassa pelannut Joni Ortio oli maalilla itse varmuus ja torjui heti paluuottelussa nollapelin.

-Hermostunut alku, ehkä viikon pelitauko näkyi. Viikon aikana on joukkueessa ollut todella hyvä meininki, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta kertoi.

Ensimmäisen erän alku oli hankala, Ilves karvasi todella korkealta. Markus Palmroth heitettiin erän alkuun kyseenalaisen tilanteen jälkeen kaksiminuuttiselle, mutta TPS-alivoima kesti.

TPS pääsi vuorostaan erän puolivälissä kokeilemaan ylivoimalla, kun Nils Bäckström otti jäähyn poikittaisesta mailasta, mutta laukaukset suuntautuivat järjestään ohi ja Ilves-maali varjeltui takaiskuilta.

Arvokasta työtä joka ilta vääntävä nelosketju oli jälleen TPS:n parasta antia ensimmäisessä erässä. Kun erää oli jäljellä kuusi minuuttia, Rasmus Kulmala nousi laitaa pitkin ja sai hankittua TPS:llä ylivoiman.

Ylivoiman jälkeen TPS sai pidettyä painopisteen Ilves-päädyssä. Tuomas Suominen sai hyökkäyspään koukkaamisjäähyn, joka päätti TPS:n hyvän painostuksen.


 

Mikus rankaisi ylivoimalla kahdesti

Ilves tuli toiseen erään liikkuvammalla jalalla ja sai luotua vaarallisia paikkoja TPS-maalille, jossa Joni Ortio kuitenkin venyi kiekon eteen kerta toisensa jälkeen.

TPS sai rivinsä Ilveksen alkurynnistyksen jälkeen kuntoon ja ykkösnyrkki rankaisi hyökkäyspäänaloituksen jälkeen. Juraj Mikus nosti kakkoskiekon rystyllä hienosti maaliin.

TPS haki lisämaalia aktiivisesti ja jatkuva pyörittäminen Ilveksen päädyissä johti tupsukorvien turhautumiseen. TPS pääsi koittamaan puolitoistaminuuttia kahden miehen ylivoimalla ja Mikus vei lämärillä TPS:n 2-0 johtoon.

TPS-ylivoiman jatkuessa ykkösylivoima rankaisi jälleen. Marko Anttila vei maalin edestä Tepsin jo 3-0 johtoon.

Toiselle erätauolle mentiin TPS:n turvallisen tuntuisessa 3-0 johdossa.

Ortion nolla piti

Kolmannessa erässä oli vähän pelailun makua. Ilves ei saanut oikein missään vaiheessa takaa-ajoa aikaiseksi.

TPS pelasi kypsästi ja ei lähtenyt enää hyökkäämään yltiöpäisesti.

Kun ottelua oli jäljellä vähän yli kuusi minuuttia, Mikus heitti maalin takaa kiekon suoraan Artturi Lehkosen lapaan, joka teki tiukalla rannelaukauksella uransa ensimmäisen SM-liigamaalin.


 

Lopussa Tommi Välimaan hermot pettivät ja hän veti törkeästi Tomas Mojzisista takaapäin nyrkillä. Välimaa käytöskympin kautta suihkuun ja TPS voitti 4-0.

Joni Ortio torjui heti paluuottelussaan nollapelin.

-Isot pisteet saatiin tänään ja niihin olen tosi tyytyväinen, Virta myhäili.

Huomenna TPS matkaa Lahteen, jossa vastaan asettuu Pelicans.