Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - HPK

3-4
TI 4.10.2011

Otteluraportti: TPS - HPK 4.10.2011

TPS-HPK 3-4 (1-0, 2-1, 0-2, 0-1)

 

TPS:lle katkera tappio

TPS lähti hakemaan kauden avausvoittoaan HPK:ta vastaan, ja alkuminuuteista lähtien huomasi, että kotijoukkue aikoo voiton ottaa. Hyvä ilme ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti.

TPS:n päävalmentaja Pekka Virta oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi pettynyt.

- Saatiin piste kotijäällä, mutta aika katkera kalkki tuli taas juotua. Tultiin hyvin peliin mukaan, ja pelattiin hyvä ensimmäinen erä. Ei vaan pystytty pistämään niskaa poikki paikoista, Virta harmitteli.

 

- Ottelussa oli paljon hyvää, mutta ei kannata niitä tässä vaiheessa nostaa esille. Fakta on kuitenkin se, että tällä tavalla pelejä ei voi hävitä, Virta manasi.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta erinomainen, ja TPS onnistuikin maalinteossa jo heti ottelun alussa HPK:n jäähyillessä. Rasmus Ristolainen laukoi viivalta, ja Marko Virtala osui irtokiekosta tolppaan. Ville Vahalahdella oli helppo työ iskeä kiekko irtokiekosta tyhjään maaliin.


Turkulaiset olivat lähellä kahden maalin johtoa heti avausmaalin jälkeen, mutta vanhanaikainen ei uponnut verkkoon. Myös HPK:lla oli muutama paikka, mutta avauserä oli selkeästi kotijoukkueen.

HPK pääsi peliin mukaan toisessa erässä, ja TPS:n vahva ote oli jäänyt pukusuojaan. Tasoitus nähtiin heti erän alussa, kun Marek Schwarz torjui kiekon eteensä, ja Arsi Piispanen sai tällätä kiekon ohi tshekkiveskarin.

TPS sai vierasmaalin jälkeen hiljalleen otetta pelistä, ja pian HPK olikin taas ahdingossa. Vain kehno viimeistely ja epäonnistuneet laukaukset pitivät tilanteen tasoissa.

Johtoasema ei kestä

Kotijoukkueen ketsuppipullo aukesi erän lopussa, kun ensin Tomas Plihal nousi keskeltä ja laukoi kiekon komeasti yläpesään, ja heti perään Marko Anttila suti TPS:n jo kahden maalin johtoon.


TPS näytti jo lipuvan kohti kauden ensimmäistä kotivoittoa, mutta pelaaminen loppui liian aikaisin. Ensin Jukka Laamanen toi vieraat maalin päähän terävällä lämärillä, ja vain minuutti ennen päätösvihellystä maalin eteen unohdettu Scott Barney ohitti voimattoman Marek Schwarzin.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun TPS joutui alivoimalle. HPK-hyökkäys sahasi TPS-puolustuksen solmuun, ja Arsi Piispanen sai iskeä voittomaalin Schwarzin nenän edestä.

Neljästä päästetystä maalista huolimatta Schwarz pelasi hyvin. Turha höntyily oli unohtunut, ja torjunnoista paistoi varmuus. Yksikään maali ei mennyt Schwarzin piikkiin. Sen sijaan puolustuspelaamisessa oli loppua kohti ongelmia.

- Pakkiahan toi joukkue nyt huutaa, puolustavaa puolustajaa. Joka joukkueessa pitää olla pelaajia, joilla ei maila vapise, kun kiekko pitää purkaa. Tänään ei lopussa löytynyt johtajuutta, Virta totesi.

- Ei tässä nyt kuitenkaan auta lyötyä lyödä lisää. Loppua lukuun ottamatta puolustettiin tänään hyvin. Pitää jutella poikien kanssa, että mikä siinä lopussa oli.

TPS:n ottelut jatkuvat perjantaina, kun Porissa vastaan asettuu isäntäjoukkue Ässät.

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Tilastot:

 

02.38 1-0 Vahalahti (Virtala, Ristolainen) YV

21.27 1-1 Piispanen (Nieminen, Laamanen) 

37.31 2-1 Plihal (Birner, Palmroth)

39.37 3-1 Anttila (Mojzis, Plihal) YV

56.37 3-2 Laamanen (Turtiainen, Pispanen)

58.52 3-3 Barney (Leavitt, Turtiainen) IM

63.03 3-4 Piispanen (Laakkonen, Leavitt) YV

Torjunnat:

TPS Schwarz 4+10+6+2=22

HPK Tolvanen 8+3+7+0=18

Jäähyt:

TPS 5x2min

HPK 8x2min

Yleisöä 4187

 

 

Teksti: Henri Saloranta