Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - HPK

4-3
LA 25.2.2012
HK Areena

TPS:lle rankkarivoitto

TPS:n ja HPK:n välillä käytiin todellinen kuuden pisteen ottelu, sillä molemmat joukkueet mielivät vielä pudotuspeleihin. Ottelu ratkaistiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa TPS oli Plihalin verran parempi.

- Oli erittäin tärkeä peli. Muutamasta paikasta, kun oltais tehty maali, nii olis ollu helpompi toi loppu. Ikävä tasoitus, mutta se olis voinu tulla jo aiemmin. Onneks saatiin voitto kumminkin, totesi TPS:n parhaimmistoon kuulunut Marko Anttila.

TPS sai otteluun pirteän alun, ja HPK oli koko ajan potkun turkulaisia perässä. Viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan, ja avauserän ainoan maalin tekikin vierasjoukkue.

HPK onnistui saamaan painostuksen TPS-alueelle, ja Teemu Rautiainen pääsi lipumaan maalin eteen ja ohittamaan Joni Ortion.

TPS:n vastaus nähtiin heti toisen erän alussa ylivoimalla. Mario Scalzo tarjoili loistavan poikittaissyötön Anttilalle, joka tulitti kiekon HPK-maaliin.

Maalintekijä jakoi kunniaa syöttäjälle.

- Scalzo pelas loistavasti. Näytti aluks, että laukoo, ja veti kärkikarvaajan ja maalivahdinkin mukaansa. Ei siinä tarvinnut kuin ampua kovaa kohti, Anttila kehui esityön tekijää.

Salo loukkaantui

Erän puolivälin jälkeen nähtiin erikoinen tilanne, kun TPS:n Marko Virtala sai rangaistuksen täysin puhtaasta taklauksesta.

Kun Jarkko Hattunen oli jäähyboksissa jo entuudestaan, HPK pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Pelikello ehti kulua vain hetken, kun Mathias Porselandin tarkka lämäri b-pisteiden välistä ohitti Ortion.

TPS tuli jälleen tasoihin ylivoimalla, kun Juraj Mikus tarjoili poikittain Ville Vahalahdelle, jonka laukauksen Michal Birner ohjasi verkon perälle.

Plihal ratkaisee

TPS karkasi ensimmäisen kerran johtoon päätöserän alussa yhdellä kauden upeimmista osumista. Miikka Tuomainen ja Jarkko Hattunen pelasivat kiekon Marko Virtalalle, joka sai napauttaa kiekon tyhjään häkkiin.

 

 

Illan ikävin episodi sattui HPK-päässä, kun Timo Salo iski päänsä ilkeän näköisesti laitaan taklatessaan HPK-puolustajaa. Salo sai tilanteesta aivotärähdyksen, eikä palannut enää kaukaloon.

Päätöserässä TPS näytti jo lipuvan kohti kolmen pisteen voittoa, mutta HPK iski vielä loppuhetkillä pelin tasoihin.

TPS:n puolustus hajosi täysin, ja Niko Nieminen sai viimeistellä tasoitusosuman tyhjään maaliin Marek Zagrapanin syötöstä.

Jatkoajalla TPS oli lähellä voittoa, kun Birnerin pystysyöttö lähetti Vahalahden läpiajoon, mutta HPK-vahti Mikko Tolvanen oli tällä kertaa TPS-kapteenia vahvempi.

Voittolaukauskisassa Tomas Plihal oli ainut onnistuja, joten voitto ja kaksi pistettä jäivät Turkuun.