Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - HIFK

3-2
LA 8.10.2011

Otteluraportti: TPS - HIFK 8.10.2011

TPS voittoon hienon taistelun jälkeen

TPS otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa HIFK:sta lukemin 3-2. Voiton takeena olivat loistavan ottelun pelanneet Marko Anttila ja lopussa paraatitorjuntoja esittänyt Marek Schwarz. Ottelun alussa Mika Viinanen palkittiin 500 SM-liigaottelusta, joka tuli täyteen Ässiä vastaan perjantaina. 

- Kyllä tiedostettiin millainen joukkue täällä on vastassa, mutta huono peli meiltä, manasi HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen ottelun jälkeen

Ensimmäinen erä oli tasaväkistä vääntöä molemmilta joukkueilta. Vierasjoukkue HIFK sai parhaimmat paikkansa Mikko Laineen jäähyn aikana, mutta TPS maalilla Schwarz torjui paikat helposti. Kun erää oli jäljellä runsaat neljä minuuttia, Ville Vahalahti väänsi kulmasta kiekon viivaan Joni Tuomiselle, jonka laukauksen Michal Birner ohjasi maaliin. Heti maalin jälkeen HIFK:n Siim Liivikin pannu kuumeni ja kiehui yli. Maalineduskahakan jälkeen mies jäähylle väkivaltaisuudesta, mutta TPS:n varovainen ylivoima ei tuottanut tulosta.

Birner tuulettaa maaliaan villisti kotiyleisön edessä. (Kuva: Ville Klami) 

HIFK tuli toiseen erään kuin hurrikaani

HIFK tuli toiseen erään hyvällä liikkeellä ja TPS oli kovissa vaikeuksissa omalla alueella. Liivik tasoitti pelin, kun erä oli vanhentunut pari minuuttia.

Tasoituksen jälkeen HIFK jatkoi pyöritystä ja Marko Virtala joutui ottamaan jäähyn huitomisesta. Petteri Wirtanen laukoi hienon kuvion päätteeksi vierasjoukkueen johtoon Kimmo Kuhdan ja Ville Peltosen syötöstä. Peltonen jakoi koko erän upeita syöttöjä ja oli ottelun kiistaton hahmo HIFK-leirissä.

Joukkueiden kultakypärät olivat vedossa. (Kuva: Ville Klami)  

TPS oli altavastaajana koko toisen erän alkupuoliskon, kunnes sai hieman yllättäen paikan. Tomas Mojzisiksen syöttö löysi Ryan Stonen, jonka ranneveto siniviivan jälkeen meni yllättävän helposti ohi Juuso Riksmannin.

Seuraavassa vaihdossa Marko Anttila loi Timo Salolle paikan mutta Kristian Tuohilampi vetää Salolta jalat alta jäähyn arvoisesti ja onnistui näin estämään liki varman maalin. Stonen maalin jälkeen joukkue heräsi taisteluun ja erän loppupuoli mentiin TPS komennossa.

Kun erää oli jäljellä 2:23, Anttilan karvaus tuotti tulosta. Anttila vei kiekon Mikko Kousalta ja syötti maalin edestä Tapio Laakson maalintekoon, joka vei kotijoukkueen takaisin johtoon.

 

Kova taistelu toi kauden ensimmäisen kotivoiton

TPS aloitti kolmannen erän alivoimalla. Tasaväkinen erä oli puolessa välissä kun Ryan Stone passitettiin suihkuun. Polvitaklauksen uhriksi joutui Markus Kankaanperä, joka pystyi jatkamaan kuitenkin peliä.

HIFK pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla, jonka aikana Schwarz teki muutaman huikean torjunnan. Lopussa HIFK yritti tasoitusta ilman maalivahtia mutta TPS hurja taistelu toi kauden ensimmäisen kotivoiton.

Tästä on hyvä jatkaa... (Kuva: Ville Klami) 

- Tässä täytyy tietenkin pistää jäitä hattuun, olen sanonut että toi joukkue taistelee, pelissä on silti paljon parantamisen varaa, tiivisti TPS:n päävalmentaja Pekka Virta tuntemuksensa pelin jälkeen.

TPS nousi voiton myötä runkosarjassa kahdensanneksi. TPS-HIFK peliä oli todistamassa tämän kauden ennätysyleisö 6738, tunnelman tunsi myös hallissa.

Tilastot:

16:21 Michal Birner 1-0 (Joni Tuominen, Ville Vahalahti)

22:21 Siim Liivik 1-1 (Mikael Granlund)

24:10 Petteri Wirtanen 1-2 YV (Kimmo Kuhta, Ville Peltonen)

29:01 Ryan Stone 2-2 (Tomas Mojzis, Markus Palmroth)

37:37 Tapio Laakso 3-2 (Marko Anttila)

 

Torjunnat:

Marek Schwarz 6+6+12=24

Juuso Riksman 10+6+2=18

 

Jäähyt:

TPS 5x2min, 1x5, 1x20min

HIFK 4x2min

 

Yleisö: 6738

Teksti: Ville Klami