Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - HIFK

3-4
TI 10.1.2012
HK Areena

TPS:n taistelu päättyi karmealla tavalla

TPS:n ja HIFK:n kauden neljäs kohtaaminen toi turkulaisille kauden ensimmäisen tappion punakissoista. TPS hallitsi ottelun loppua mielin määrin, mutta puolustuspään virhe ratkaisi ottelun vieraille vain 12 sekuntia ennen loppua.

- Aika kovin koettelee meitä nyt. Voihan ottelun näinkin hävitä, totesi TPS:n päävalmentaja Pekka Virta pettyneenä.

 

Ottelun alku mentiin vieraiden viedessä, ja TPS oli aavistuksen verran jäljessä. Avausmaali nähtiin reilun viiden minuutin jälkeen, kun nuori Aki Kivelä kiskaisi vieraat johtoon uransa ensimmäisellä liigamaalillaan.

TPS tuli tasoihin erän lopulla, kun Tomas Mojzis sivalsi lämärin voimalla ohi Dennis Endrasin.

TPS:n ilo kesti vain hetken, sillä tasan minuutin päästä HIFK karkasi jälleen johtoon. Tällä kertaa Robert Nyholm viimeisteli johtomaalin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Mojzis liekeissä

Tshekkipuolustaja Mojzis oli toisessa erässä jälleen pahanteossa. Ville Vahalahti ohjasi Mojzisin laukoman kiekon verkkoon, ja peli oli jälleen tasan.


Hetki edellisestä, ja Mojzis juhli jälleen. Nyt tshekkipakki seurasi oman laukauksensa ja iski irtokiekon tyhjään reppuun vieden turkulaiset ensimmäistä kertaa johtoon.

 

HIFK:n ruotsalaisvahvistus Daniel Fernholm toi vieraat kuitenkin heti tasoihin vanhanaikaisella, ja päätöserään lähdettiin tasalukemissa.

TPS hallitsi päätöserää täysin, mutta Dennis Endras ja turkulaisten huono tuuri pitivät pelin tasoissa, sillä paikkoja voittomaalin tekemiseen oli.

Ikävä päätös hyvälle pelille

Ottelu päättyi TPS:n kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun HIFK iski voittomaalin vain 12 sekuntia ennen päätössummeria. Maalia edelsi TPS-puolustuksen virhe.

- Eipä noista virheistä voi lähteä ruoskimaan. Aika nuoria poikia ovat vielä. Eivät he vielä mitään ammattilaisia ole, Virta pohti ottelun jälkeen.

Sen sijaan viimeistely ja päästetyt maalit eivät Virran mielestä ole tasapainossa.

- Aika helpolla menee omiin suhteessa työmäärään, joka täytyy tehdä omien maalien eteen. On kova henkinen työ pumpata taas uskoa tuohon joukkueeseen.

- Työ jatkuu perjantaina, Virta totesi.

Perjantaina TPS matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.