Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Blues

3-2
PE 25.11.2011

Otteluraportti: TPS - Blues 25.11.2011

TPS-Blues 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

 

Marraskuun ensimmäinen kotivoitto

TPS katkaisi kotitappioiden putken kaatamalla Bluesin perjantain kamppailussa. TPS hallitsi peliä täysin, mutta voitto ratkesi lopulta vain maalin erolla.

- Kyllä kalkkia on viime aikoina nielty ja tiedetään että se maistuu pahalta. Ei tarvii enää maistella, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta veisteli ottelun jälkeen.

Avauserä mentiin TPS:n hallinnassa, mutta Blues sai vastahyökkäyksistä erän vaarallisimmat tilanteet. Avausmaalin iski kuitenkin kotijoukkue.

Jarkko Hattunen nousi laidasta ja tarjoili keskelle liukuneelle Marko Virtalalle, jonka tulinen laukaus ohitti Blues-vahti Lars Voldenin.


TPS ei kuitenkaan saanut iloita johtoasemasta pitkään, sillä hetken päästä Blues tuli tasoihin Joakim Erikssonin laukauksella.

Avauserän toinen ikävä uutinen turkulaisten kannalta oli Ramus Ristolaisen loukkaantuminen. Vatsavamma pitää nuoren puolustajan poissa ainakin lauantain HPK-ottelusta. Näin ollen lauantaina nähdään ainakin yksi SM-liiga-debytantti TPS:n paidassa.

Toinen erä TPS:n hallintaa

Jos oli avauserä turkulaisten hallintaa, niin toisessa erässä meno vain yltyi. TPS pyöritti peliä Bluesin päädyssä pitkin erää, ja lopulta aherrus palkittiin, kun Ville Vahalahti pääsi sivaltamaan kiekon Voldenin selän taakse.

Erän kulusta kaiken oleellisen kertovat maalivahtien torjunnat, joita Marek Schwarzille kertyi kolme, kun Lars Volden sai huhkia kiekon eteen yksitoista kertaa.

- Toiseen erään yritettiin kääntää peliä neljällä ehjällä hyökkäysketjulla ja onnistuttiin. Tosin maaleja ei onnistuttu tekemään. 25 laukauksesta 14 ammuttiin ohi. Ei ollut tänäänkään niin helppoa, mutta koko ajan mennään eteenpäin, Virta pohti.


Kolme pistettä Turkuun

Päätöserässä Blues oli selvästi edellisiä eriä pirteämpi, ja TPS oli hetkittäin hätää kärsimässä. TPS-maalia vartioinut Schwarz piti kuitenkin maalinsa puhtaana.

TPS:n voittomaali syntyi erän lopulla ylivoimalla. Ville Vahalahti antoi maalin eteen Marko Anttilalle, jonka sutaisu päätyi Tomas Plihalin lapaan. Plihal iski kiekon helposti ohi Voldenin, ja peli oli 3-1.

Blues pääsi vielä maalin päähän ilman maalivahtia, kun Ville Varakas tälläsi kiekon voimalla ohi Schwarzin. Bluesin tasoitus oli erittäin lähellä aivan erän loppuhetkillä, mutta Marek Schwarzin loistotorjunta pelasti TPS:n takaiskulta.

- Vika erä ei ollut onneton. Kyseenalaisesta jäähystä tuli pieni paniikki, mutta onneksi pysy näin päin, Virta totesi.

Voitto oli TPS:lle marraskuun ensimmäinen kotivoitto, jota oli tullut kannustamaan kovaääninen kannattajajoukko.

- Iso kiitos yleisölle, meinattiin olla pari kolme minuuttia ihmeissämme, kun täällä kannustettiin niin kovin meitä. Oli ilmeisesti jalkapallon puolelta tullut porukkaa kannustamaan, ja muut lähti mukaan. Saatiin tänään tuki taakse. Kiitos turkulaisille, Virta kiitteli vuolaasti ottelun jälkeen.

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

 

Tilastot:

13.52 1-0 Marko Virtala (Jarkko Hattunen, Markus Palmroth)

15.34 1-1 Joakim Eriksson (Mika Hannula, Tommi Huhtala)

35.10 2-1 Ville Vahalahti VT

56.53 3-1 Tomas Plihal (Marko Anttila, Ville Vahalahti) YV

58.46 3-2 Ville Varakas (Tomi Sallinen, Mika Hannula) IM

Torjunnat:

TPS Marek Schwarz 5+3+10=18

Blues Lars Volden 11+11+7=29

Jäähyt:

TPS 1x2min

Blues 3x2min

Yleisömäärä 5012

 

Teksti: Henri Saloranta