Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Blues

3-2
PE 21.10.2011

Otteluraportti: TPS - Blues 21.10.2011

TPS-Blues 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

TPS oli selvästi parempi joukkue perjantai-illan kamppailussa, vaikka lukemat jäivät tiukaksi. TPS:n päävalmentaja Pekka Virta oli luonnollisesti tyytyväinen neljännestä peräkkäisestä kotivoitosta, vaikka itse peli ei vielä Virtaa tyydyttänyt.

- Pelissä oli taas paljon hyvää ja myös paljon parannettavaa. Silmiinpistävää oli ensimmäisen syötön lähtönopeus ja laatu. Se on edelleen kovin työmaa, mikä meillä on.

TPS hallitsi ottelun kahta ensimmäistä erää täysin, eikä Blues saanut luotua kunnon tekopaikkoja. Aleksis Ahlqvist sai seurata peliä rauhallisin mielin, mikä ei aina ole maalivahdin mieleen.

- Vähän hankala peli, kun alussa ei tullut juuri vetoja. Yleensä Blues laukoo melkein joka paikasta, hyvään vireeseen päässyt TPS-vahti ihmetteli.

Maalihanat avasi Marko Virtala, joka sai nostaa kiekon maalin kulmalta reppuun. Loistopassin osumaan antoi loisto-ottelun pelannut Timo Seppänen.


Blues tasoitti pelin toisessa erässä, kun maalin eteen päästetty Petri Lammassaari ujutti kiekon ohi Ahlqvistin. TPS nousi kuitenkin johtoon vain pari minuuttia myöhemmin, kun Tapio Laakso toimitti Joni Tuomisen laukoman kiekon irtokiekosta Blues-maaliin.

Illan päätähdeksi noussut Seppänen kasvatti pistesaldoaan päätöserässä antamalla loistavan syötön Jarkko Hattuselle, joka pääsi karkaamaan läpiajoon. Miehen tarkka sijoitus ohitti Blues-vahti Petri Koiviston, ja lipui aivan tolpan juuresta sisään.

- Me ollaan hitaita lähtemään omista tällä hetkellä. Harvinaista herkkua oli se Seppäsen syöttö Hattuselle, päävalmentaja Virta kehui.

Osasyy Seppäsen hyvään otteluun oli uusi pakkipari Mario Scalzo, joka toi Virran mukaan Seppäseen ihan uutta meininkiä.

- Scalzo teki tänään Seppäsestä paremman, ja varsinkin parina toimi tänään tosi hyvin. Uskon, että Scalzosta on meille vielä paljon iloa jatkossa.

 


Vierasjoukkue onnistui maalinteossa vielä kerran, kun Ville Varakas pääsi tälläämään limpun irtokiekosta TPS-häkkiin, mutta kotijoukkue TPS ei päästänyt vieraita enää pahantekoon.

Blues yritti vielä ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan, mutta TPS-puolustus hoiti homman mallikkaasti kotiin, ja näin täysi pistepotti jäi Turkuun.

- Nyt jäitä hattuun ja päästään yrittää tuonne Espooseen. Voi olla jopa vähän helpompaa pelata, kun pelin luonne tulee muuttumaan, Virta pohti.


Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Tilastot:

13.43 1-0 Virtala (Hattunen, Seppänen)

28.40 1-1 Lammassaari (Varakas, Huhtala)

31.04 2-1 Laakso (Suominen, Anttila) SR

49.41 3-1 Hattunen (Seppänen) 

53.24 3-2 Varakas (Lajunen) YV

Torjunnat:

TPS Ahlqvist 4+3+10=17

Blues Koivisto 7+13+2=22

Jäähyt:

TPS 6x2min

Blues 4x2min

Yleisöä 4660

Teksti: Henri Saloranta