Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

TPS - Ässät

2-4
TI 21.2.2012
HK Areena

 

Vahva avauserä ratkaisi Ässille

TPS:n ja Ässien kauden neljäs kohtaaminen ratkesi jo ottelun avauserässä, jossa porilaiset iskivät 0-3 lukemat tulostaululle. TPS:n hurja takaa-ajo alkoi kolmannessa erässä, mutta Ässät vei lopulta ottelun 2-4 lukemin.

- Kärjen ja hännän ero on aika raadollista,  huokaisi ottelun jälkeen pettynyt TPS:n päävalmentaja Pekka Virta.

TPS:llä oli vaikea alku otteluun.  Ensimmäinen erä ehti vanheta vajaat kaksi minuuttia, kun Joel Armia veivasi vierasjoukkueen johtoon ensimmäisestä kunnon maalintekotilanteesta.

Virta sai heikon alun jälkeen puhallettua kotijoukkueen lentoon. Illan otteluun koottu ykkösketju pyöritti näyttävästi peliä Ässien alueella, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Kun erää oli vajaat seitsemän minuuttia jäljellä, tapahtui TPS:n osalta musta puoliminuuttinen.  Ensin Tomas Zaborsky pelasi Ville Uusitalon täysin vapaaksi ja hänellä oli helppo työ iskeä kiekko tyhjänä ammottavaan maaliin.

Vain 20 sekuntia ja Zaborsky itse maalasi tylyt 0-3 lukemat taululle.

Tämän jälkeen tunteet kuumenivat. Mario Scalzo ja Tapio Sammalkangas yrittävät ottaa toisistaan mittaa, mutta nahistelu loppui lyhyeen.


Maaliton toinen erä

Toiseen erään TPS tuli hyvällä liikkeellä. Lähempänä maalintekoa oli kuitenkin Ässät. Ilveksestä kesken kauden siirtynyt Mark Lee suti avopaikasta ohi.

TPS haki raivoisasti kavennusta. Etenkin nelosketjun nuorten Rasmus Kulmalan ja Artturi Lehkosen ennakkoluuloton pelaaminen hyökkäyspäässä oli hienoa katsottavaa.

TPS pääsi pelaamaan ylivoimalla erän lopun Aki Uusikartanon otettua jäähyn koukkaamisesta, mutta toisessa erässä maaleja ei nähty.


Takaa-ajo alkoi kolmannessa erässä

Kotijoukkue pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, kun Uusikartanon jäähyä oli vielä vajaa minuutti jäljellä.

TPS:lle tarjottiin kavennuspaikkaa kahden miehen ylivoimalla Uusitalon otettua jäähyn koukkaamisesta, mutta tolppaa lähemmäksi ei ylivoimalla päästy.

Joukkueiden tultua tasalukuisiksi Veli-Matti Vittasmäki kavensi kovalla lämärillä tilanteeksi 1-3. Vittasmäen kauden avausmaali tuli tärkeään paikkaan.

Kesken TPS:n hyvän painostuksen Scalzo sai jäähyn koukkaamisesta.

Tapio Laakso ja Miikka Tuomainen karkasivat alivoimalla ja Tuomainen toi TPS:n jo maalin päähän.

Kun erää oli vajaat kuusi minuuttia jäljellä, Ässät pääsivät Marko Anttilan kiekon menetyksestä kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen ja Severi Sillanpää iski kiekon maaliin.

Lopussa TPS yritti kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta ottelu päättyi 2-4.

- Joukkueella riittää halua ja energiaa, mutta tulosta ei tule.

Illan ottelussa Dennis Icegirls tarjosi kotijoukkueen kannattajille iloa silmälle.


TPS jatkaa pisteiden metsästys seuraavaksi Kuopiossa torstaina, jossa vastaan asettuu KalPa.