Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Tappara - TPS

3-2
LA 3.3.2012

Viivan alle

TPS näytti vievän ottelun nimiinsä jo heti avauserässä, sillä ensimmäisten 20 minuutin aikana Tappara oli täysin vastaantulija. Tappara pääsi kuitenkin peliin mukaan ja oli lopulta vahvempi maalin turvin.

Turkulaisilla oli paikat ratkaista ottelu jo ensimmäisessä erässä, mutta vain kapteeni Ville Vahalahti sai kiekon ohi Tappara-vahti Juha Metsolan tarkalla rannelaukauksella.

Näennäisestä hallinnasta ei ollut kyse, sillä kiekko oli useamman kerran jo Metsolan selän takana, mutta viivan yli ei pikkumusta pyörähtänyt.

Toiseen erään kotijoukkue sai uuden vaihteen silmään, ja peli oli avauserään verrattuna paljon tasaisempi.

Tasoitus nähtiin erän puolivälissä, kun Kalle Kaijomaa sai liukua b-pisteen kaarelle ja tälläsi kiekon TPS-maaliin Joni Ortion haaroista.

TPS siirtyi uudelleen johtoon, ja tällä kertaa maalia juhli Marko Anttila, joka päätti komean nousunsa upealla laukauksella Tappara-maalin yläkulmaan.

Kahden maalin johto oli lähellä erän loppupuolella, mutta ylivoimahyökkäys päättyi Juraj Mikusin vetoon, jonka Tappara-puolustaja pystyi torjumaan.

Vastahyökkäyksestä TPS:ssä viime kaudella pelaillut Jussi Makkonen pääsi iskemään kiekon toistamiseen ohi Ortion.

Kiri loppuu jäähyyn

Ottelun voittomaali nähtiin päätöserässä, kun Marko Anttila sai hyvin kyseenalaisen jäähyn koukkaamisesta. Niin ikään ex-tepsiläinen Antti Erkinjuntti laukoi kiekon komeasti TPS-maaliin ja peli oli 3-2.

TPS pääsi lopussa pelaamaan kuudella neljää vastaan, mutta Tomas Plihalin estämisjäähy päätti turkulaisten pyristelyn. TPS pyöritti peliä vielä ilman maalivahtia, mutta todellista maalipaikkaa ei enää saatu luotua.

Tappara nousi voittonsa ansiosta pisteellä TPS:n edelle, ja kun SaiPa voitti omassa ottelussaan Jokerit, on TPS:n sijoitus nyt 12.

TPS yrittää kavuta viivan päälle tiistaina, kun vastaan asettuu sijalla yhdeksän majaileva Lukko.