Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Tappara - TPS

2-5
TI 29.11.2011

Otteluraportti: Tappara - TPS 29.11.2011

Kolme tärkeää pistettä

TPS:n ja Tapparan välinen kamppailu Tampereen Hakametsässä tarjosi yleisölle hyvää ja huonoa kiekkoviihdettä. Ottelu parani loppua kohden, ja etenkin vierasjoukkue pyöritti peliä välillä komeasti. TPS oli lopulta kolmen maalin verran parempi, ja nousi voitolla sarjataulukossa jo seitsemänneksi.

Ottelu alkoi hyvin varovaisesti ja tunnustelevasti. Tapparalla oli ottelun alussa paremmat maalintekopaikat, mutta TPS hallitsi peliä muuten hienokseltaan.

Parhaiten TPS:ltä onnistui Marko Virtalan johtama ketju Jarkko Hattusen ja Tuomas Suomisen kera. Kolmikko pyöritti peliä Tapparan alueella miten tahtoi, ja Hattunen oli useamman kerran lähellä maalintekoa.

Etenkin Hattusen ja Suomisen yhteistyö kulmapelissä oli kerrassaan huikeaa katsottavaa. Maalipaikoista huolimatta avauserässä ei verkkoja heiluteltu.

Maalihanat auki

Ottelu eteni maalittomana aina puoliväliin asti, kunnes Michal Birner avasi maalihanat. Tomas Mojzis antoi näytteitä kiekonkäsittelystään viemällä Tappara-puolustusta kuin koiraa hihnassa. Tarkka poikittaissyöttö tavoitti Birnerin, jolla oli helppo työ kiskaista kiekko tyhjään maaliin.

Tappara tasoitti ottelun hetken kuluttua, kun ex-tepsiläinen Sami Venäläinen laukoi kiekon maaliin Jan-Mikael Järvisen komeasta syötöstä.

Läpi ottelun loistavasti pelannut TPS:n "nelosketju" osoitti pystyvänsä myös maalintekoon. Hattunen ja Suominen pelasivat loistavasti yhteen, ja lopulta Hattunen sai iskeä kiekon ohi Tappara-vahti Juha Metsolan aivan erän lopussa.

TPS:n maalia vartioinut Marek Schwarz osoitti tiistaina otteita, joita häneltä on odotettu koko kauden. Mies pelasi erittäin varmaa peliä, ja kopit tarttuivat komeasti. Tshekkivahdilta nähtiin myös muutama todellinen gamesaver, joita ilman lopputulos olisi voinut olla toisenlainen.

Illan ikävin uutinen oli Jakub Cernyn loukkaantuminen. Tshekkilaituri poistui normaalin näköisen laitataklauksen jälkeen pukuhuoneen puolelle kättään pitäen.

TPS:ltä kypsä erä

Päätöserässä Tappara yritti vimmatusti aloittaa takaa-ajoa, mutta TPS tukki keskialueen tehokkaasti ja esitti erittäin kypsää johtoasemassa pelaamista.

Kun TPS:lle tarjottiin ylivoimaa, se käytti sen heti hyväkseen. Mario Scalzo taituroi viivalla ja laukoi kiekon vastustamattomasti Tapparan maaliin.

Ottelu niitattiin kiinni päätöserän puolivälin jälkeen, kun Tuomas Suominen karkasi laidasta, ja tarjoili 2-1-hyökkäyksen päätteeksi Jarkko Hattuselle. Illan parhaana palkittu Hattunen sai iskeä illan toisen osumansa tyhjään verkkoon.

Tappara tuli vielä kahden maalin päähän, mutta Ville Vahalahti iski kotijoukkueen niskan poikki iskemällä kiekon tyhjiin aivan ottelun loppuhetkillä.

Oma tekeminen riittää

Täydet kolme sarjapistettä ovat TPS:lle erittäin tärkeät, mikäli joukkue haluaa pitää sijoituksensa kahdeksan parhaan joukossa. TPS:n rasitteena on tällä hetkellä vastustajia suurempi pelattujen otteluiden määrä, joten sijoitusten vertailu on tällä hetkellä vaikeaa.

Tiistain tapaisella pelillä TPS:n ei kuitenkaan tarvitse murehtia muiden tekemisestä, sillä Tapparaa vastaan esitetyt otteet riittävät takuuvarmasti playoff-paikkaan.

TPS:n vireen pääsee seuraavaksi kokemaan Kärpät, kun sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla majailevat joukkueet kohtaavat HK Areenalla.

Maalikooste:

Tilastot:

31.15 0-1 Michal Birner (Tomas Mojzis, Tomas Plihal)

35.42 1-1 Sami Venäläinen (Jan-Mikael Juutilainen, Kim Strömberg)

39.26 1-2 Jarkko Hattunen (Tuomas Suominen, Marko Virtala)

46.31 1-3 Mario Scalzo (Ville Vahalahti) YV

53.18 1-4 Jarkko Hattunen (Tuomas Suominen)

54.29 2-4 Tuomas Vänttinen (Sami Venäläinen)

59.45 2-5 Ville Vahalahti (Tomas Plihal, Tapio Laakso) TM

Torjunnat:

Tappara Juha Metsola 8+8+3=19

TPS Marek Schwarz 8+8+12=28

Jäähyt:

Tappara 3x2min

TPS 3x2min

Teksti: Henri Saloranta