Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

SaiPa - TPS

4-0
TI 17.1.2012

 

Pisteet jäivät Lappeenrantaan

Turun Palloseuran reissu Lappeenrantaan ei sujunut suunnitelmien mukaan. Kotijoukkue SaiPa oli parempi ja vei ottelun 4-0 lukemin.

SaiPa aloitti ottelun aktiivisemmin ja vyörytti hyökkäyksiä Marek Schwarzin vartioimaa TPS-maalia kohti. Schwarz oli hyvässä vireessä, erään mahtui mm. Tomi Leivon läpiajon torjunta.

Erän puolivälin ylityttyä SaiPa meni johtoon ylivoimalla, Timo Seppäsen jäähyä jäi jäljelle vain sekunti. Juha Koivisto oli unohdettu maalin eteen täysin vapaaksi ja hän ohitti Schwarzin terävällä vedolla.

Vain reilu minuutti edellisestä SaiPa lisäsi johtoaan. Riley Armstrong käänsi kiekon maalille Ville Koholle, joka nosti Schwarzin patjan yli tilanteeksi 2-0.

TPS ei saanut missään vaiheessa peliä sellaiseen kuntoon, kuin aikaisemmissa otteluissa on nähty.

Kone ei käynnistynyt

TPS aloitti toisen erän hyvin, mutta hyökkäykset tyrehtyivät helppoihin virheisiin hyökkäysalueella.

Tunteet kuumenivat, kun Ville Koho veti Schwarzia käsille maalin edessä. TPS:n ylivoima oli kuitenkin luokatonta ja pelkästään kiekon tuominen hyökkäysalueelle tuotti vaikeuksia.

SaiPa oli lähellä mennä jo 3-0 johtoon, kun Schwarz seikkaili maalilltaan hakemaan kiekkoa kulmasta, mutta kiekko tulikin suoraan maalin eteen ja meinasi mennä tyhjiin.

Toisen erän lopussa SaiPa sitten onnistui. Tomas Plihalin jäähyn aikana Petri Koskinen suti Schwarzin eteen sylkemän irtokiekon sisään.

Takaa-ajoa ei tullut

Kolmas erä lähti rikkonaisesti käyntiin SaiPan puolustaessa tehokkaasti. Erän alkuun SaiPa siirtyi jo 4-0 johtoon Jarno Koskirannan maalilla.

Kun peli oli jo ratkennut, ottelun loppu oli puolivaloilla pelaamista.

Lopussa TPS:n pelistä oli aistittavissa turhautumista. Timo Salo tiputti hanskat Armstrongia vastaan, mutta linjatuomarit tulivat väliin. TPS sai tilanteen jälkeen myös joukkuerangaistuksen käytöksestä.

 Näin SaiPa pääsi pyörittämään lopussa vielä kahden miehen ylivoimalla, mutta lisäosumia ei nähty

Pisteet jäivät Lappeenrantaan lukemin 4-0

Seuraavaksi Tammikuuntasauksessa TPS kohtaa perjantaina Rauman Lukon.