Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Pelicans - TPS

2-3
LA 4.2.2012

 

Kauden ensimmäinen voitto Pussinokista

Pelicansin ja TPS:n välinen ottelu alkoi juhlallisuuksilla Lahdessa, kun kotijoukkueen Jan Latvala pelasi illalla tuhannen ottelunsa. TPS vei kuitenkin ottelun voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-3. Ottelun ratkaisivat TPS:lle, loistavan pelin pelannut Joni Ortio ja Juraj Mikus, joka teki TPS:n tasoituksen ja onnistui ainoana voittomaalikisassa.

Alun juhlallisuuksien jälkeen päästiin peliin käsiksi. TPS aloitti hyvällä jalalla, mutta Pelicans pääsi myös peliin mukaan alkukankeuden jälkeen.

TPS otti ensimmäiseen erään kolme jäähyä, jolloin Pelicans sai luotua parhaimmat maalintekopaikkansa. Joni Ortio TPS-maalilla joutui venymään pitääkseen maalin puhtaana.

Erän lopussa Radek Smolanek laukoi vielä summerin jälkeen kiekon kohti Ortiota, josta syntyi pientä polemiikkia. Markus Palmroth tulistui tilanteesta ja Joonas Järvinen otti hänen kanssa yhteen.

Maalihanat auki toisessa erässä

TPS pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, Järvisen istuessa ensimmäisen erän lopulla saatua väkivaltaisuus jäähyä.

Kun vajaat neljä minuuttia oli toista erää pelattu, Pelicans rankaisi vastahyökkäyksestä. Smolanek  syötti Justin Hodgmanin maalintekoon Veli-Matti Vittasmäen estelyistä huolimatta.

TPS haki aktiivisesti tasoitusta ja paras paikka tuli Marko Anttilalle, mutta veto kilpistyi hyvin Pelicans-maalilla torjuneeseen Joonas Kuuselaan.

Pelicans meni 2-0 johtoon jälleen vastahyökkäyksestä. Tero Koskiranta syötti Arttu Luttisen kauden 12. maalin.

TPS tuli maalin päähän, kun erää oli reilut kuusi minuuttia jäljellä.  Pelicans-puolustus antoi Jarkko Hattuselle liika tilaa ja hänen terävä rannekutinsa yllätti Kuuselan.

TPS:n kavennuksen jälkeen tunteet kävivät yllättävän kuumina puolin ja toisin. Joka tilanteen jälkeen löytyi yksi nahistelupari.

Pelicansilla oli parikin paikkaa lisäosumalle erän loppua kohti, mutta Ortion huikeat torjunnat pitivät tilanteen muuttumattomana erätauolle.

Ratkaisu vasta voittomaalikisasta

TPS tuli kolmanteen erään vahvasti. Erä ehti vanheta vain 23 sekuntia, kun Juraj Mikus iski Anttilan syötöstä tasoituksen.

Ottelusta kehkeytyi melkoinen trilleri, kun peli aaltoili päästä päähän ja kumpi joukkue tahansa olisi voinut viedä täyden pistepotin.

Loppua kohti TPS sai vielä luotua paikkoja, mutta maaleja ei nähty ja näin ollen mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla osumia ei nähty, joten ratkaisua haettiin voittomaalikisan kautta, johon Pelicans vaihtoi Niko Hovisen maaliin.

Voittomaalikisassa Joni Ortio torjui kaiken ja Juraj Mikus veivasi rystyltä pisteet TPS:lle.

Seuraavaksi edessä on maaottelutauko. TPS pelaa seuraavan pelinsä kotona 14.2, kun vastaan asettuu JYP.