Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Pelicans - TPS

4-2
LA 24.9.2011

Otteluraportti: Pelicans - TPS 24.9.2011

Lauantai-ilta lahdessa oli merkittävä TPS:n kapteenille Ville Vahalahdelle, joka pelasi uransa 600 SM-liiga ottelun. TPS-ikonin ilta oli kuitenkin kaikkea muuta kuin juhlallinen. TPS hävisi ottelun huonon ensimmäisen erän alun takia 4-2.

Ensimmäinen erä alkoi tämän kauden alun mukaisesti jälleen shokkihoidolla. Pelicans tarvitsi vain reilut seitsemän minuuttia, että joukkue oli jo 2-0 johdossa. TPS heräsi kuitenkin taisteluun ja sai kavennuksen aikaiseksi. Pelicans –ottelussa kultakypärää kantanut Ryan Stone jakoi hyvän pyörityksen jälkeen syötön Toni Mäkiaholle ja Mäkkäri laukoi b-pisteen kaarelta kiekon verkkoon. Erikoista ensimmäisessä erässä oli se, että rangaistuksia ei jaettu kummallekaan joukkueelle.

Vaikeudet alkoivat toisessa erässä

TPS joutui pelaamaan alivoimaa, kun Jakub Cerny ja Veli-Matti Vittasmäki kuluttivat jäähypenkkiä. Jälkimmäisen jäähyn aikana Ryan Stone passitettiin kyseenalaisesti suihkun puolelle selästä taklaamisesta. Pelicans pelasi 19 sekuntia 5-3 ylivoimaa, kunnes Arttu Luttinen löi kotijoukkueen 3-1 johtoon. TPS joutui pelaamaan vielä neljä ja puoli minuuttia alivoimalla Stonen rangaistuksen takia. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla Pelicansin Ryan Lasch iski erän päätöslukemat 4-1.

 

Kovaa yritystä mutta taaskaan palkintoa

Kolmanteen erään luisteli sisuuntunut TPS. Erä oli vanhentunut vain vajaat kaksi minuuttia, kun Mika Viinanen teki ensimmäisen maalinsa Tepsi-paidassa. TPS sai rangaistuslaukauksen vielä ottelun lopussa, mutta kiekko karkasi vähän Tomas Plihalilta ja Niko Hovisella oli helppo työ torjua veto. Ottelu päättyi kovan yrityksen jälkeen 4-2. TPS:n hahmo oli kiistatta tehot 1+1 tehnyt Toni Mäkiaho, jonka otteet kahdessa viimeisessä pelissä ovat olleet erittäin hyviä.

Ensi viikon tiistaina kotiottelussa on luvassa juhlahumua, kun kapteeni Vahalahti palkitaan 600 ottelun kunniaksi. HK areenalle vieraaksi saapuu silloin Tappara.

 

Teksti: Ville Klami