Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Lukko - TPS

5-2
LA 21.1.2012
"Tammikuun tasaus" 19.-22.1.

Lukko tasasi tammikuun

Tammikuun tasauksen toinen osa oli pitkälti tuomareiden näytöstä. Jäähyjä jaettiin molemmin puolin enemmän kuin tarpeeksi, mikä sotki ottelun täysin. Lukko hallitsi sekavan ottelun paremmin ja voitti lopulta maalein 5-2.

Ottelun jäähyruletti alkoi jo avausminuutilla, ja ylivoimaa nähtiin molemmissa päissä.

TPS:n hyvin pyörinyt ylivoima koki kuitenkin kovan kolauksen, kun Kris Beech karkasi alivoimalla karkuun. Beechin poikittaissyöttö tavoitti Mark Bomersbackin, jolla oli helppo työ nostaa kiekko ohi poikittaisliikkeessä olleen Aleksis Ahlqvistin.

TPS:n vastaus nähtiin erän lopulla, kun ylivoima tuotti vihdoin tulosta. Ville Vahalahti tarjoili keskelle Marko Anttilalle, jonka napakka kuti upposi Lukko-maaliin.

Sama kaksikko oli asialla TPS:n johtomaalissa. Anttila nousi laitaa pitkin ja syötti taaksepäin Vahalahdelle. Paraisten paroni tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon tarkasti ohi Lukko-vahti Mika Norosen, ja peli oli 1-2.

TPS ehti juhlia vain kahden minuutin ajan, kun Kris Beech karkasi jälleen ylivoimahyökkäykseen. Tällä kertaa Beechin namupassista sai nauttia Charles Bertrand, ja peli oli jälleen tasan.

Iso jäähy ratkaisee

Ottelun ratkaisuksi muodostui Rasmus Ristolaisen laitataklaus, jonka jälkeen nuori TPS-pakki jatkoi iltaa pukuhuoneen puolella. Myös taklauksen kohteeksi joutunut Jere Laaksonen vietti loppuottelun kaukalon ulkopuolella.

Ristolaisen jäähyn aikana Lukko sai selvästi pelin hallintaansa, ja lopulta Lauri Tukonen vei Lukon johtoon kahden miehen ylivoimalla.

Lukon neljäs maali nähtiin vain muutaman minuutin jälkeen edellisestä, kun Charles Bertrand iski illan toisella osumallaan kiekon ohi Ahlqvistin.

TPS ei saanut peliään enää kuosiin, ja kun Richard Linter iski vielä loppuniitin tyhjään maaliin, niin Lukko vei ottelun lopulta maalein 5-2.

Tammikuun tasaus tarjosi TPS:lle siis yhden voiton ja yhden tappion. Tappioita nähtiin myös pelaajarintamalla, sillä Tuomas Suominen sai perjantaina viillon käteensä eikä pystynyt pelaamaan lauantain ottelussa.

Lauantain ottelussa sivuun joutui puolestaan Timo Salo, jonka uhrautuva pelaaminen aiheutti jalkavamman. Salo sai ottelun avauserässä kovan lämärin jalkapöytäänsä eikä pystynyt jatkamaan peliä loppuun.

Salon jalka kuvattiin ottelun jälkeen, eikä vamman vakavuudesta ole vielä tarkempaa tietoa.

TPS:n ottelut jatkuvat tiistaina Oulussa, missä se kohtaa sarjassa seitsemäntenä olevan kärppälauman.