Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Lukko - TPS

3-5
PE 18.11.2011

Otteluraportti: Lukko - TPS 18.11.2011

Lukko-TPS 3-5 (1-3, 1-2, 1-0)

Tappioputki poikki

Maalinteon kanssa aiemmin tuskaillut TPS oli perjantaina kuin uusi joukkue. Ratkaisut napsahtivat selkärangasta, ja verkkoja heiluteltiin tiheään tahtiin. TPS:n voiton arkkitehtinä hääri neljä tehopistettä iskenyt Tomas Plihal.

Lukko aloitti ottelun murhaavan tehokkaasti, ja vain minuutin pelin jälkeen Aleksis Ahlqvist joutui kaapimaan kiekon selkänsä takaa.

TPS pääsi onnekkaasti tasoihin muutama minuutti myöhemmin, kun Tomas Mojzisin poikittaissyöttö muutti suuntaa Teemu Aallon luistimesta ja livahti ohi Lukko-vahti Mika Norosen.

TPS:n valmennusjohto oli laittanut illan peliin ketjut uusiksi, ja muutos kannatti. Marko Anttilan ja Ville Vahalahden välissä pelannut Mika Viinanen oli saanut uuden vaihteen päälle, ja ketju värkkäsi avauserässä useita loistopaikkoja, mutta viimeistely jäi puuttumaan.

Erän viimeisellä minuutilla maaliverkkoa heiluteltiin, mutta maalintekijää ei kukaan olisi osannut odottaa. Tuomas Suominen karvasi kiekon, punnersi hyökkäysalueelle ja laukoi rystyllä kohti Lukko-maalia. Ensimmäistä liigapeliään pelannut Johannes Lehto luki hyvin peliä ja niittasi irtokiekon tyhjään häkkiin.

Ja vain hetki edellisestä, kun verkko Norosen takana heilui jälleen. Tilanne oli kuin uusinta Lehdon maalista, kun Michal Birner laukoi, ja Tomas Plihal iski irtokiekon reppuun. Maali syntyi alivoimalla.

Maaliongelmat historiaan

TPS:n alivoima toimi perjantaina paremmin kuin ylivoima, sillä edellisestä maalista vastannut Tshekki-kaksikko oli toisessa erässä jälleen pahanteossa. Tällä kertaa Plihal tarjoili poikittain Birnerille, joka tälläsi tilanteeksi jo 1-4.

Lukko kavensi pelin ylivoimalla, mutta TPS rankaisi vain hetkeä myöhemmin. Jakub Cerny taisteli kiekon upeasti itselleen maalin takana ja tarjoili maalin eteen unohdetulle Plihalille, joka tälläsi illan toisen osumansa ohi Norosen.

Päätöserän puolivälissä Lukko pääsi vielä kertaalleen kahden maalin päähän, mutta TPS-maalilla huhkinut Aleksis Ahlqvist piti loistotorjunnoillaan TPS:ää pystyssä.

Tomas Plihal oli ottelun loppuhetkillä onnistua vielä kolmannen kerran, mutta nosto tyhjään maaliin meni vain muutaman sentin verran ohi.

Voitto katkaisi TPS:n kuuden ottelun tappioputken, ja TPS nousi sarjataulukossa jo kahdeksanneksi ohi HIFK:n. Lukko on kymmenentenä neljän pisteen takamatkalla.

Maalikooste:

Tilastot:

01.04 1-0 Tukonen (Lindgren, Tikkanen)

04.09 1-1 Mojzis (Plihal)

19.23 1-2 Lehto (Suominen)

19.44 1-3 Plihal (Birner, Vittasmäki) AV

23.09 1-4 Birner (Plihal) AV

29.28 2-4 Tukonen (Aalto, Lindgren) YV

32.06 2-5 Plihal (Cerny, Birner)

47.54 3-5 Melin (Pesonen, Lindgren) YV

Torjunnat:

Lukko Noronen 13+6+1=20

TPS Ahlqvist 7+11+11=29

Jäähyt:

Lukko 6x2min + 2x10min

TPS 11x2min + 2x10min

Teksti: Henri Saloranta