Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Lukko - TPS

3-1
PE 17.2.2012

Kuuden pisteen taisto

TPS jatkaa SM-liigan loppurutistusta Raumalla. Kirvelevän JYP-tappio päästi takana vaanivan Lukon jo kolmen pisteen päähän. Perjantaina olisi mahdollisuus venyttää ero taas kuuteen pisteeseen.

TPS:n ja Lukon kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella TPS-voittoisia, sillä Lukko on voittanut vain yhden viidestä pelatusta ottelusta.

Tammikuun tasauksessa Lukko voitti toisen osaottelun, mutta muuten kaikki pisteet ovat jääneet mustapaitojen laariin.

TPS:n otteet ovat kevätkaudella olleet hyviä, vaikka pistesaalit ovat olleet usein laihoja. Lukkoa vastaan onnistumisia on tullut jo aiemmin, joten turkulaisilta voidaan odottaa hyvää pelaamista myös perjantaina.

Elintärkeät pisteet jaossa

Tiistaina Lukko oli huippuiskussa, kun se latoi Tapparan verkkoon kuusi maalia. Sitä ennen Lukolla oli kuitenkin takanaan kolmen ottelun tappioputki.

Sen sijaan TPS:n tilanne on juuri päinvastainen. Kolmen ottelun voittoputkea seurasi katkera omiin virheisiin ratkennut tappiollinen JYP-ottelu.

Perjantai-illan taistelusta ei varmasti puutu latausta, sillä molemmat joukkueet yrittävät pitää kynsin hampain kiinni pudotuspelipaikasta.

Tappara, SaiPa ja HPK eivät ole kaukana takana, joten pisteitä kaivataan niin Turkuun kuin Raumallekin.

Kuuma maalivahti maalissa

TPS:n maalia viime otteluissa vartioinut Joni Ortio on osoittanut olevansa huipputason maalivahti, mutta Marek Schwarz ei varmasti ole vielä luovuttanut. Mies haluaa varmasti haastaa tosissaan Ortion, mikäli mies tolppien väliin päästetään.

TPS ei kuitenkaan tarjoa armopaloja vaan kuumempi maalivahti pelaa perjantaina, joten helpolla ei raumalaiset TPS-verkkoja heiluttele.

TPS:ltä ovat poissa tutut pitkäaikaispotilaat. Myös kokoonpanoihin saattaa tulla muutoksia, sillä Tuomas Suominen ja Mario Scalzo olivat viime tiistaina katsomon puolella.