Seuraava kotiottelu
TPS - HPK PE 29.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Kärpät - TPS

4-1
TI 24.1.2012

 

Ei taaskaan pisteitä Oulusta

TPS:n pistetili ei karttunut Oulun reissulla Kärppiä vastaan. Kärpät on nyt vienyt nimiinsä kaikki kauden neljä kohtaamista. Juraj Mikus teki debyyttinsä TPS:n kokoonpanossa. Itse ottelu päättyi lopulta 4-1.

Oulussa nähtiin vauhdikas avauserä, joka ei nyt varsinaisesti tarjonnut mitään suurta näytöstä.

Erän puolivälin lähestyessä Kärpät pääsi johtoon vähän varkain. Oikeastaan ensimmäistä kunnollisesta hyökkäyksestä laidalta nousseen Julius Junttilan veto lurahti Aleksis Ahlqvistin längistä.

Kotijoukkueen 1-0 johto kesti erän loppuun asti.

Tasoitus toisessa erässä

Toinen erä alkoi TPS:n kannalta hankalissa tunnelmissa, sillä Mika Viinanen otti ottelun toisen jäähynsä, kun oli erä ehtinyt vanheta vajaan minuutin. TPS:n alivoima toimi kuitenkin hyvin ja takaiskuilta vältyttiin.

Alivoiman jälkeen TPS haki tasoitus aktiivisesti. Kova liike hyökkäyspään alueella oli myrkkyä Kärpille.

TPS pääsi koittamaan tasoitusta kaksi kertaa ylivoimalla, joista jälkimmäisellä kerralla TPS onnistui. Tomas Mojzis löysi upealla syötöllä kaimansa Tomas Plihalin, joka toi läpiajon päätteeksi TPS:n tasoihin. Plihalin kauden kymmenes maali tuli hienolla harhautuksella.

 TPS hallitsi maalin jälkeen peliä ja paikkoja lisäosumiinkin oli. Viimeiseen erään mentiin kuitenkin jännittävässä 1-1 tilanteessa.

Kärpät meni menojaan

Kolmannen erän alussa Marko Anttila pääsi läpiajoon ja Kärppäpelaajien rikkoessa tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Anttilan harhautukset eivät purreet ja Johan Backlund torjui laukauksen lopulta helposti.

Seuraavassa vaihdossa Kärpät meni jälleen johtoon. Pekka Saarenheimo vei Kärpät johtoon kauden neljännellä maalillaan.

TPS haki kovasti tasoitusta ja hallitsi peliä.  Mutta TPS hallinnan aikana Kärppien vastahyökkäys koitui turmioksi. Juho Keränen vei kotijoukkueen 3-1 johtoon Kimmo Koskenkorvan syötöstä

Ottelun lopussa Tomas Plihal sai selästä taklaamisesta 2+10 minuuttia ja TPS:n loppukiri päättyi siihen.

TPS yritti lopussa kavennusta vielä ilman maalivahtia ja Juha-Pekka Haataja teki ottelun päätöslukemat 4-1.

Juraj Mikusin ensiesiintyminen TPS-paidassa sujui mallikkaasti, vaikka hän jäikin tänään ilman tehopisteitä. Oulussa nähtiin hyvää pelaamista puolustussuuntaan ja hän järjesteli myös muutaman maalipaikan. Tästä kaverista on varmasti iloa, kun hän pääsee vielä Pekka Virran pelisysteemiin sisälle.

Torstaina on luvassa seuraava kotipeli, silloin HK Areenalla TPS kohtaa Virran entisen seuran KalPan.