Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Kärpät - TPS

4-1
TI 24.1.2012

Pisteitä Pohjoisesta

TPS matkaa tammikuun tasauksen jälkeen Ouluun, jossa sarjataulukon seiska Kärpät yrittää kasvattaa pesäeroa turkulaisiin. TPS sen sijaan tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, sillä takaa-ajajat ovat päässeet jo liian lähelle. Oulussa TPS:lle pisteitä taistelee myös uusi keskushyökkääjä Juraj Mikus.

Tammikuun tasaus sujui TPS:n osalta kaksijakoisesti. Ensimmäinen ottelu Lukkoa vastaan päättyi komeaan kotivoittoon, mutta toinen osa ei jättänyt käteen kuin suuren kasan jäähyminuutteja.

TPS:n ja Lukon välinen ero pysyi samana, joten turkulaisilla on edelleen kolmen pisteen kaula paikallisvastukseen.

Sijalla 11 majaileva Tappara on noussut jo viiden pisteen päähän TPS:stä, ja kun sekä Lukko että Tappara ovat pelanneet yhden ottelun turkulaisia vähemmän, on taistelu pudotuspelipaikoista erittäin jännittävä.

Kärppien tilanne on hieman turkulaisia parempi, sillä se kamppailee tiukasti vielä paikasta kuuden parhaan joukossa.

Tammikuun tasaus laski tosin hieman Kärppien osakkeita, sillä se oli ainut joukkue, joka ei saanut tasauksesta pistettäkään. Blues oli molemmissa otteluissa selkeästi parempi.

Kolme-nolla

TPS:n ja Kärppien kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella yksitoikkoisia. Kärpät on ollut parempi jokaisessa kolmessa ottelussa.

Turkulaisilla on varmasti revanssin maku suussa, sillä etenkin kaksi peräkkäin hävittyä kotiottelua kalvavat varmasti mielessä.

Erityisen tarkkana turkulaisten tulee tälläkin kertaa olla etenkin vuosina 2005-2007 TPS:ssä pelanneen Ivan Humlin kanssa. 30-vuotias tshekki on viime peleissä yltynyt kovaan vireeseen, josta kertovat viimeisten viiden ottelun huimat tehot 1+6.

Tarkkana saa Kärpätkin olla, sillä mustavalkoisesta leiristä löytyy vielä Humlia kovempi kaveri. Samoissa viidessä ottelussa tehot 3+4 takonut TPS-kapteeni Ville Vahalahti on liekeissä.

TPS-ikoni ja turkulaisten kultakypärä on noussut pistepörssissä jo viidenneksi. Jotain Vahalahden tasosta kertoo se, että suomalaisista pelaajista edellä on vain kultapoika Mikael Granlund.

Uusi mies, uudet kujeet

TPS esittelee tiistaina lisää taitoa, kun 24-vuotias slovakkisentteri Juraj Mikus pukee ylleen TPS-paidan. Mikus oli tulossa Turkuun jo puolitoista vuotta sitten, mutta silloin miehen tie veikin rapakon taakse.

Tällä kaudella KHL:n Lev Popradissa pelanneen Mikusin pelit päättyvät aikaisin, sillä joukkue ei tule pääsemään pudotuspeleihin. Mikus halusi kuitenkin jatkaa pelejä pidemmälle kevääseen, ja joukkueensa paras pistemies valitsi uudeksi seurakseen TPS:n.

Uusi vahvistus oli joukkueelle tarpeellinen, sillä tammikuun tasauksessa TPS menetti sairastuvalle Timo Salon ja Tuomas Suomisen. Kummankin pelikunto on toistaiseksi vielä epäselvä.

 

Edelliset kohtaamiset:

11.10. Kärpät-TPS 5-2

1.12. TPS-Kärpät 0-5

5.1. TPS-Kärpät 1-3