Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Kärpät - TPS

5-2
TI 11.10.2011

Otteluraportti: Kärpät - TPS 11.10.2011

Kärpät-TPS 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

TPS:n neljän ottelun pisteputki katkesi Oulussa, kun kotijoukkue Kärpät vei ottelun maalein 5-2.

TPS sai ottelun alla ikäviä uutisia, kun kapteeni Ville Vahalahti ei pukenut pelipaitaa päälleen, ja näin kipparin tehtäviä illan ottelussa hoiti Tapio Laakso.

Itse ottelukin alkoi TPS:n kannalta ikävästi, kun Juho Keräsen napakka rannelaukaus viuhahti ohi Marek Schwarzin. Ottelua oli pelattu vain reilut kolme minuuttia.

Viisi minuuttia myöhemmin Schwarz joutui kaivamaan kiekon toistamiseen selkänsä takaa, kun Miikka Salomäki onnistui maalinteossa ylivoimalla.

TPS sai luotua painetta Kärppä-maalille heti toisen maalin jälkeen, mutta Ville Hostikka onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Avauserän parasta TPS-antia tarjosivat Marek Schwarz muutamalla komealla torjunnalla ja Markus Palmroth upealla avojäätaklauksellaan.

Kärpät pääsi kokeilemaan ylivoimaa toisen erän alkupuolella, ja Juho Keränen ohjasi kiekon toistamiseen illan aikana TPS-verkkoon.

Kotijoukkueen neljäs maali syntyi 3-1-hyökkäyksen päätteeksi, kun Ivan Huml tarjoili poikittain Miikka Salomäelle, joka iski niin ikään illan toisen maalinsa.

Mikko Laine avaa maalitilin

TPS pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa, kun ensin Michal Vondrka otti jäähyn estämisestä, ja hetken päästä Miikka Salomäki taklasi Rasmus Ristolaista törkeästi selästä laitaan. Erikoistilanne jäi kuitenkin hyödyntämättä.

Seuraavan ylivoiman TPS onnistui käyttämään hyväkseen. Mikko Laine pelasi itsensä hyvään vetopaikkaan ja tälläsi uransa ensimmäisen liigamaalin komeasti ohi Kärppä-vahti Hostikan.

Päätöserässä TPS yritti vimmatusti kaventaa peliä, mutta Kärppien puolustus ei päästänyt turkulaisia avopaikoille. Kun Joonas Donskoi vielä iski kotijoukkueen viidennen osuman alivoimalla, niin ottelu oli selvä.

Kultakypärä Marko Anttila suti maalinedushässäkästä vielä TPS:lle illan toisen maalin, mutta se ei ottelun pistejakoa muuttanut.

Näin TPS:n neljän ottelun pisteputki katkesi Kärppien vieraana. Seuraavan kerran pisteitä on jaossa perjantaina, kun vastaan asettuu sarjaa hallinnut Jokerit.

Maalikooste:

Tilastot:

03.17 1-0 Keränen (Ohtamaa)

08.16 2-0 Salomäki (Huml, Vondrka) YV 

23.57 3-0 Keränen (Donskoi, Viuhkola) YV

28.32 4-0 Salomäki (Huml, Mikkola) 

36.45 4-1 Laine (Tuominen) YV

56.43 5-1 Donskoi AV 

58.27 5-2 Anttila (Viinanen, Mäkiaho)

Torjunnat:

Kärpät Hostikka 6+9+12=27 

TPS Schwarz 7+3+9=19

Jäähyt:

Kärpät 5x2min + 10min 

TPS 6x2min

Teksti: Henri Saloranta