Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

KalPa - TPS

0-3
TO 23.2.2012

Täysi pistepotti Kuopiosta

TPS:n kolmen ottelun tappioputki katkesi upeimmalla mahdollisella tavalla, kun turkulaiset veivät täydet kolme pistettä sarjakärki KalPalta. Voiton takuumiehinä häärivät maagisesti maalillaan esiintynyt Joni Ortio sekä piristymisen merkkejä esittävä Michal Birner.

Ottelun kaava oli selkeä. TPS hallitsi peliä ensimmäiset kaksi erää ja puolusti vahvasti kahden maalin johtoaan päätöserässä.

Etenkin viimeisten minuuttien alivoimataistelu oli erittäin kypsää pelaamista koko joukkueelta, ja viimeisenä lukkona Joni Ortio esti harvat kuopiolaispaikat.

TPS tuli otteluun erittäin hyvällä liikkeellä, ja KalPa oli helisemässä heti alkuminuuteista lähtien. TPS:n viimeistely oli kuitenkin sen verran tehotonta, ettei verkkoa heiluteltu vielä avauserässä.

Toinen erä ei sen sijaan ehtinyt edes alkaa kunnolla, kun kiekko oli ensimmäinen kerran Juha Toivosen selän takana.

Tuomas Suominen taisteli kiekon kanssa kulmassa, ja lopulta Jarkko Hattunen sai siirrettyä kiekon viivaan, josta Markus Palmroth tälläsi kiekon voimalla KalPa-maaliin.

Maalin jälkeen KalPa sortui jäähyilyyn, ja läpi ottelun vahvasti pelannut Michal Birner päätti kuivan kautensa. Joni Ortion huikea avaus vapautti Birnerin puolittaiseen läpiajoon, ja tshekkilaiturin tarkka lämäri ohitti KalPa-vahti Toivosen.

TPS:llä ei hätää

Päätöserä mentiin KalPan selkeässä hallinnassa, mutta TPS-puolustus pelasi hyvin kurinalaisesti, eikä viime otteluissa nähtyjä virheitä tullut lainkaan.

KalPa pääsi ottelun lopussa pelaamaan vielä kahdesti kuudella neljää vastaan, mutta Tomas Plihal lopetti savolaisten pyristelyn iskemällä kiekon tyhjään maaliin.

Näin täydet kolme sarjapistettä matkasi Turkuun, ja TPS nousi sarjataulukossa takaisin pudotuspeliviivan oikealla puolelle. Turkulaisten sijoitus on nyt yhdeksäs.