Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

JYP - TPS

2-0
TI 3.1.2012

TPS kaatui omaan tehottomuuteen

JYP oli vieläkin liian vaikea vastus TPS:lle, kun kauden kolmaskin kohtaaminen päättyi jyväskyläläisten voittoon. TPS oli ottelussa niskan päällä, mutta maalinteko tuotti suuria ongelmia.

JYP aloitti ottelun vahvasti ja pääsi pyörittämään ylivoimaa heti alkuun. Peli ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Ossi Louhivaara tykitti laidasta kiekon ohi Marek Schwarzin.

Myös TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta vaikka TPS:n pyöritys oli kotijoukkueen pakkopeliä parempaa, tasoitus jäi syntymättä.

Parannettavaa jäi etenkin laukauksiin, sillä lähestulkoon kaikki vedot viuhuivat ohi JYP-maalin.

Tällä kertaa yritystä ei palkita

Toisessa erässä TPS painoi päälle erittäin vahvasti, ja kotijoukkue oli ajoittain helisemässä. Avauserän ongelma ei kuitenkaan ollut kadonnut, ja maalinteko tuotti edelleen suuria ongelmia.

Jääkiekon lainalaisuudet pitivät jälleen kutinsa, kun TPS:n useista paikoista huolimatta JYP iski seuraavan maalin.

Ville Vahalahti ja Tomas Mojzis kompuroivat ylivoimalla, ja Juha-Pekka Hytönen livautti kiekon Schwarzin jalkojen välistä läpiajon päätteeksi.

TPS ei onnistunut maalinteossa lukuisista paikoista huolimatta, vaikka välillä edessä oli vain tyhjä maali.

TPS:n paras pelaaja oli ehdottomasti Marek Schwarz, joka ei mahtanut maaleille mitään vaan esitti huikeita torjuntoja toisensa perään.

TPS yritti viimeisten minuuttien aikana kavennusta ilman maalivahtia, mutta kiekkoa ei saatu maaliin muutamasta avopaikasta huolimatta.

Näin pisteet jäivät JYPin taskuun ja kotijoukkue nousi sarjataulukossa TPS:n ohi kuudenneksi. Kun myös Kärpät voitti oman ottelunsa, on TPS:n sijoitus nyt kahdeksas.