Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

JYP - TPS

2-0
PE 28.10.2011

Otteluraportti: JYP - TPS 28.10.2011

JYP-TPS 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

 

TPS kaatui niukasti JYPille

Perjantai-illan kamppailu oli tilastollisesti tiukka, vaikka kotijoukkue hallitsikin peliä. TPS:n maalivahti Marek Schwarz pelasi kauden parhaan pelinsä eikä voinut JYPin maaleille mitään.

TPS lähti haastamaan JYPiä erittäin nuorella miehistöllä. Kokoonpanosta löytyi Rasmus Ristolaisen lisäksi Santtu Huhtala, Joni Seinelä sekä Mikko Lehtonen, jotka paikkasivat joukkueen loukkaantumisia.

TPS ei saanut omaa peliään kulkemaan kuin hetkittäin, ja liian usein turkulaisten hyökkäykset päättyivät harhasyöttöön.

TPS:n maalia vartioinut Marek Schwarz oli sen sijaan mies paikallaan, ja piti turkulaisia pystyssä huikeilla torjunnoillaan. Schwarziin pysähtyi useat 2-1-hyökkäykset.

Antti Jaatinen vei JYPin johtoon avauserän puolivälissä, eikä TPS pystynyt vastaamaan maalintekoon missään vaiheessa. Lähimpänä maalintekoa oli Janne Hauhtonen, jolla oli tilaa iskeä kiekko tyhjään maaliin. Vanhanaikainen päättyi kuitenkin sivurautoihin.

Hyökkäyspäässä TPS:n parhaimmistoa oli Marko Virtalan johtama hyökkäysketju laidoillaan Jarkko Hattunen ja Jakub Cerny. Pirteästi pelannut ketju ei kuitenkaan hyvästä pyörityksestä huolimatta saanut maalia aikaiseksi.

TPS pääsi hieman paremmin peliin mukaan päätöserässä, mutta ylintä vaihdetta ei saatu silmään. Lopulta JYPin Juha-Pekka Hytönen ja Jari Jääskeläinen hassuttelivat kiekon tyhjään maaliin.

TPS kohtaa heti lauantaina Lukon, joka pelasi perjantaina Raumalla Ässiä vastaan. TPS ja Lukko kohtasivat viimeksi vasta tiistaina, jolloin TPS oli parempi maalein 3-1.

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus JYP:in YouTube-kanavalta:

 

 

Tilastot:

09.39 1-0 Jaatinen (Vatanen, Lahti)

59.25 2-0 Jääskeläinen (Hytönen)

Torjunnat:

JYP Helenius 6+8+6=20

TPS Schwarz 16+13+10=39

Jäähyt:

JYP 4x2min

TPS 2x2min

Teksti: Henri Saloranta