Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Jokerit - TPS

3-1
TI 28.2.2012

Jokerit ratkaisi toisessa erässä

TPS kaatui taistellen tiistaina Hartwall Areenalla. Arvokkaat pisteet jäivät Helsinkiin Jokereiden vahvan toisen erän ansioista. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-1 voittoon.

Ensimmäinen erä oli pienoista kotijoukkueen hallintaa. TPS oli kuitenkin pirteällä pelipäällä ja sai luotua vaarallisia tilanteita päästyään hyökkäämään.

TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa erän puolivälin lähestyessä, Juhani Tyrväisen otettua jäähyn kiinnipitämisestä. TPS:n ylivoimapeli kuitenkin tökki syöttöjen huonon tarkkuuden takia.

Lähimpänä erässä maalintekoa oli Jokerit, mutta Joni Ortio torjui TPS-maalilla varmasti.

Kotijoukkue sikaili ja maalasi

Toisen erän alkuun Jokerit tuli kovaa ja pääsi ylivoimalla kokeilemaan ottelun avausmaalin tekoa, mutta TPS:n alivoima toimi ja takaiskuilta vältyttiin.

Kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia, Ossi Väänänen taklasi törkeästi kyynärpäällä Juraj Mikusia laidassa ja sai tilanteesta 5+20 minuuttia. Mikus ei onneksi loukkaantunut tilanteessa pahasti ja pystyi jatkamaan ottelua.

TPS pääsi pyörittämään viisi minuuttia ylivoimaa ja hukkasi etsikkoaikansa.

Jokereiden kestettyä alivoimansa se sai kasattua rivinsä.

Erää oli pelattu 14 minuuttia kun Teppo Teräväinen teki ottelun avausmaalin Markus Nordlundin syötöstä.

TPS kerjäsi ikävyyksiä saatuaan kaksi perättäistä jäähyä, joista jälkimmäisen aikana Jokerit onnistuivat. Nordlund laukoi ylivoimalla erän päätöslukemat 2-0.

TPS yritti kavennusta vielä erän lopussa Jarkko Ruudun istuessa jäähypenkillä ja sai hyvän pyörityksen aikaiseksi Jokereiden päädyssä, mutta lisää täysosumia ei erässä enää nähty.

Takaa-ajo katkesi

Takaa-ajoasemista kolmanteen lähtenyt TPS sai kylmää vettä niskaansa heti erän alkuun. Marko Anttila sai jäähyn koukkaamisesta, kun vain 18 sekuntia erää oli takana.

Alivoimalla Ville Vahalahti näytti kapteenin esimerkkiä ja toi TPS:n upealla yksilösuorituksella maalin päähän.

Hetkeä myöhemmin TPS:llä oli mahdollisuus viedä ottelu tasoihin, kun Anttilan veto oli livahtaa ohi Eero Kilpeläisen.

Erä eteni TPS:n painostuksessa sen toiseksi viimeiselle minuutille, jolloin Jani Rita ampui katkasi TPS takaa-ajon. Rita laukoi ottelun päätöslukemat 1-3 läpiajon päätteeksi.

Taistelu jatkuu torstaina, kun TPS saa vieraita Oulusta. Silloin HK Areenalla kivenkovassa ottelussa vastaan luistelee Kärpät.