Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Ilves - TPS

3-2
PE 9.3.2012

Piste Tampereelta

Ilves oli Perjantai-illan ottelussa juuri niin hankala vastus, kun ennakkoon osattiin odottaa. TPS:n kolmannen erän taistelu toi pisteen. Ilves voitti ottelun jatkoajan jälkeen 3-2.

Maaliton ensimmäinen erä mentiin tasaväkisissä tunnelmissa, jossa kummallakin oli paikkansa mennä johtoon.

Erän alkuun paras paikka tuli TPS:n kakkoskentälle, mutta Jarkko Hattunen nosti avopaikasta yli maalin.

Ilves pääsi Mario Scalzon jäähyn kautta peliin mukaan ja Matias Sointu kilautti tolppaan.

Seuraavassa vaihdossa Masi Marjamäki ajoi törkeästi Joni Ortion päälle, mutta TPS ei pystynyt hyödyntämään saatua ylivoimaa.

Anttila rankaisi vanhaa seuraansa

Toisen erän alkuun TPS sai parhaan mahdollisen alun. Erä oli ehtinyt vanhentua vain 18 sekuntia, kun Arto Tukio kaatui Ilves maalin takana Tomas Plihalin karvatessa. Plihal nappasi irtokiekon ja syötti maalin eteen suoraan Marko Anttilan lapaan ja hän ei erehtynyt. Anttila kuritti entistä seuraansa, tiukka rannekuti vei TPS johtoon.

Loppuerä olikin käytännössä Ilveksen hallintaa. TPS:n maalilla torjunut Ortio joutui venymään kiekon eteen kerta toisensa jälkeen. Tiukassa pyörityksessä maalikehikkokin oli tänään Ortion puolella.

Kun erää oli alle viisi minuuttia jäljellä, Tuomas Suomiselle sattui kardinaalimoka. Hän syötti suoraan Matias Myttysen lapaan maalin eteen ja Myttynen tasoitti ottelun.

Erän lopussa Marko Anttila osoitti hurjaa taistelua joukkueen eteen. Ensin Hänellä oli paikka tehdä toinen maali ottelussa, mutta laukaus meni valitettavasti vähän ohi. Seuraavassa vaihdossa Anttila punnersi itsensä puolittaiseen läpiajoon ja sai hankittua TPS:lle ylivoiman Nils Bäckströmin huidottua jäähyn arvoisesti.

Kolmannen erän trilleri

TPS pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, jonka aikana se oli pariinkin otteeseen lähellä maalia. Ensin Juraj Mikus iski kiekon tolppaan ja hetkeä myöhemmin Ville Vahalahti sai kieputettua kiekon maaliviivalle asti. Mutta Ilves kesti alivoiman ilman takaiskuja.

Päätöserän puolivälin ylityttyä Ilves meni johtoon. Tommi Välimaa pelasi tilanteen loppuun. Ensin Välimaa veti kiekon kohti maalia ja lopulta iski kakkoskiekon ohi Ortion.

TPS:n tasoitus onnistui, erän lopussa. Scalzo veivasi kauden toistaiseksi tärkeimmän maalin Miika Wiikmanin patjan alta. Vahalahti merkkautti tasoitukseen syöttöpisteen ja näin ollen hän teki henkilökohtaisen piste-ennätyksen tällä kaudella.

Ottelun lopusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä Plihalin jouduttua jäähylle. TPS taisteli ja ottelu venyi jatkoajalle, jossa Myttynen ratkaisi ottelun Ilvekselle.

Taistelu jatkuu tiistaina, silloin TPS kohtaa Pelicansin HK Areenalla.