Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Ilves - TPS

1-4
TI 20.9.2011

Otteluraportti: Ilves - TPS 20.9.2011

TPS:lle kauden avausvoitto

Rasmus Ristolainen oli turkulaisten johtohahmo, kun TPS haki kolme pistettä Tampereelta. Vasta 16-vuotias Ristolainen iski ottelussa kaksi maalia ja esiintyi muutenkin erittäin vahvasti.

TPS oli hieman hukassa vielä avauserässä, mutta TPS-maalia vartioinut Aleksis Ahlqvist piti turkulaiset pelissä mukana tärkeillä torjunnoillaan. Ilveksellä oli useampikin paikka avata maalihanat, mutta erätauolle lähdettiin kiikarilukemissa.

Toisessa erässä Ahlqvist joutui antautumaan, kun Toni Mäkiaho menetti kiekon siniviivalla, ja Ilves pääsi rokottamaan. Mark Lee laukoi, ja 19-vuotias Teemu Huhtala seurasi tilanteen loppuun asti. Napakka rannelaukaus lipui Ahlqvistin varusteista yli maaliviivan. Maali oli Huhtalan SM-liiga-uran ensimmäinen.

Takaiskusta huolimatta toinen erä oli TPS:ltä varsin onnistunut. Vielä avauserässä vaivannut epävarmuus oli kadonnut, ja syötökin löysivät paremmin perille. Etenkin ylivoimalla TPS sai luotua hyviä tilanteita, ja Mark Leen istuessa jäähyllä, TPS toi pelin tasoihin.

Ville Vahalahti antoi hienoin poikittaissyötön viivaan Rasmus Ristolaiselle, ja nuori mies tälläsi uran ensimmäisen liigamaalinsa suoraan syötöstä.

Ensimmäistä kertaa johtoon

Tasoitus antoi TPS:lle vielä lisäpotkua, ja päätöserä olikin täysin turkulaisten. TPS:n kauden ensimmäinen johtomaali näki päivänvalon, kun ottelua oli pelaamatta vajaa vartti.

Tomas Mojzis otti kiekon haltuun viivalla ja toimitti sen maalia kohti. Pomppukiekkoon osui ensimmäisenä Marko Anttila, jonka huitaisu jäi ottelun voittomaaliksi. Kiekko kävi juuri ja juuri maalin sisällä, ja osuma hyväksyttiinkin vasta videotarkistuksen jälkeen.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin TPS pääsi jälleen jauhamaan ylivoimaa. Ilves-puolustus pelasi itsensä pahasti ulos, ja Ryan Stone ohjasi maalin edestä kiekon ohi Toskalan. Syötön maaliin antoi Michal Birner.

Ottelun lopputuloksen iski huikeasti pelannut Rasmus Ristolainen. Tällä kertaa nuorukaisella oli tuuriakin mukana, kun viivalta heitetty kiekko kimpoili Ilves-puolustuksen kautta Toskalan selän taakse.

Tuurikin täytyy ansaita, ja tällä kertaa TPS ansaitsi sen täysin. Avauserää lukuun ottamatta TPS:n peli näytti jo huomattavasti paremmalta kuin kertaakaan tällä kaudella.

Samanlaisella ilmeellä perjantain kotipelissä kaatuu sarjajumbona ”nollapelillä” toistaiseksi edennyt SaiPa.

Maalikooste:

Tilastot:

29.49 1-0 Huhtala (Lee, Marjamäki)

36.15 1-1 Ristolainen (Vahalahti, Anttila) YV

45.16 1-2 Anttila (Mojzis, Plihal) VT 

48.07 1-3 Stone (Birner, Plihal) YV

56.59 1-4 Ristolainen (Plihal)

Torjunnat:

Ilves Toskala 5+9+10=24

TPS Ahlqvist 14+7+8=29

Jäähyt:

Ilves 4x2min

TPS 5x2min

Teksti:

Henri Saloranta