Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Ilves - TPS

2-3
PE 13.1.2012

 

TPS taisteluvoittoon

TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputken Tampereella. Mika Viinanen laukoi voittomaalin läpiajon päätteeksi. Myös Aleksis Ahlqvistilla oli loistava peli tolppien välissä.

Maaliton ensimmäinen erä oli TPS:n hallintaa. Ilves ei saanut erän aikana juurikaan kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi kohti TPS:n maalia.

Pirteimpiä otteita TPS:n leiristä esittivät Tapio Laakson johtama neloskenttä ja Tuomas Suomisen tähän otteluun korvannut Artturi Lehkonen.

Aikaisemmista kohtaamisista poiketen Ilves oli keskittynyt suoraviivaiseen peliin ja TPS-puolustus joutui muistuttamaan maalivahdin koskemattomuudesta erän aikana useampaan kertaan.

Anttila rankaisi entistä seuraansa

Toisen erän alun Ilves pääsi pelaamaan ylivoimalla, kun Rasmus Kulmalan ensimmäisen erän jäähyä oli toisessa erässä vielä jäljellä ja Timo Seppänen otti koukkaamisesta jäähyn heti erän alussa.

TPS kesti alivoiman, mutta Ilves piti jäähyjen jälkeen kiekkoa TPS-päädyssä.

TPS-puolustuksen uinahdus kostautui, kun erää oli pelattu reilut kolme minuuttia. Mikael Kuronen oli unohdettu täysin vapaaksi maalin eteen ja pääsi näin tekemään uransa ensimmäisen SM-liigamaalin.

TPS sai mahdollisuuden Ilves pelaajien ottaessa peräkkäiset jäähyt. Jälkimmäisen jäähyn aikana TPS tasoitti. Ikitaistelija Tapio Laakso teki kauden viidennen maalinsa Jarkko Hattusen syötöstä.

Erä eteni tasaväkisissä tunnelmissa erän loppuminuuteille, jolloin TPS iski. Ville Vahalahti laukoi siniviivasta ja Marko Anttila sai mailansa väliin, niin että kiekko viuhui ohi Ilves-maalilla torjuneen Sami Aittokallion.

Erän kiistaton hahmo oli TPS-maalilla torjunut Aleksis Ahlqvist, joka teki erän aikana monta tärkeää torjuntaa.

Viinanen ratkaisee

Kolmas erä alkoi tasaväkisellä väännöllä, jossa ehkä aktiivisempi osapuoli oli kotijoukkue Ilves.

Ilves tasoitti ottelun, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia. Ilveksen kultakypärä Toni Rajala oli unohdettu vapaaksi maalin eteen ja hän ohjasi Jyrki Jokipakan siniviivalaukauksen ohi voimattoman Ahlqvistin.

Mika Viinanen joutui ottamaan jäähyn omassa päässä Ilveksen painostaessa. Vahalahti lähetti Viinasen läpiajoon, kun hän oli päässyt jäähyaitiosta. Viinanen vei hienolla rannelaukauksella TPS:n jälleen johtoon.

Lopussa Ilves yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia ja sai luotua tilanteita TPS-maalille.

TPS:n yhtenäinen puolustaminen joukkueena ja Ahlqvist upeat torjunnat toivat todella arvokkaat vieraspisteet.

Tästä on hyvä jatkaa huomiseen Jokerit peliin.