Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

HPK - TPS

2-3
LA 28.1.2012

Takaisin pisteiden makuun

TPS sai pelata Hämeenlinnassa kuin kotonaan, sillä runsaslukuinen TPS-faniryhmä piti huolen siitä, että hallissa kaikuivat lähinnä TPS-huudot. Hyvä tunnelma siivitti TPS:n kauden ensimmäiseen voittoon HPK:sta. Samalla katkesi kolmen ottelun tappioputki.

TPS hallitsi ottelua alusta loppuun, ja tällä kertaa se näkyi myös tulostaululla.

Turkulaisten hallinnasta huolimatta avausmaalin iski HPK. Osuma oli kuin toisinto tiistain Kärppä-pelistä.

TPS:n hyökkäys tyrehtyi hätäiseen laukaukseen, ja HPK pääsi 2-2-hyökkäykseen. Marko Luomala tarjoili kiekon Janne Laakkoselle, joka palautti kiekon maalille liukuneelle Luomalalle, ja TPS-vahti Marek Schwarz oli voimaton.

TPS jatkoi pelin hallintaa takaiskun jälkeen, ja Juraj Mikus tarjoili parikin paikkaa tasoitukseen, mutta vierustovereiden ruuti oli märkää.

Lopulta erän viime minuuteilla Mikus päätti näyttää itse, kuinka kiekko maaliin toimitetaan. Tomas Mojzis siirsi kiekon viivassa Mikusille, jonka tulinen lämäri viuhui HPK-maaliin tasoituksen merkiksi.

Maali oli slovakkisentterin ensimmäinen TPS-paidassa, ja ottelussa nähdyn laukauksen perusteella lisää on luvassa.

Ylivoima toimii

Toisessa erässä TPS:n ylivoima jatkoi siitä, mihin avauserässä jäi. HPK:n toinen jäähy ehti vanhentua minuutin, kun kiekko oli jälleen verkossa.

Tällä kertaa Mojzis halusi oman nimensä lehteen, ja tshekkipakin löysä heitto upposi maskin läpi ohi Mikko Tolvasen.

Päätöserän alkupuolella HPK toi pelin tasoihin niin ikään ylivoimalla, kun Marko Tuulola iski kiekon siniviivalta TPS-maaliin.

TPS ei takaiskusta kuitenkaan hätkähtänyt, sillä vain muutama minuutti tasoituksesta, ja vierasjoukkue oli taas johdossa. Marko Anttila toimitti kiekkoa Mikko Tolvasen maalille, ja lopulta Ville Vahalahti siivosi pomppivan irtokiekon pussiin.

Maali jäi ottelun viimeiseksi, ja näin TPS kuittasi itselleen täyden pistepotin ja nousi sarjassa Lukon ohi yhdeksänneksi.

TPS:llä on nyt tiedossa pidempi tauko, sillä seuraavaksi Palloseura nähdään tositoimissa ensi perjantaina, kun Ilves saapuu vieraaksi HK Areenalle.