Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

HPK - TPS

6-3
TO 15.9.2011

Otteluraportti: HPK - TPS 15.9.2011

SM-liigakausi pärähti TPS:n osalta käyntiin vieraspelillä HPK:ta vastaan. Avauskierroksen runsasmaalisimmassa ottelussa kotiyleisö sai vastinetta rahoilleen. TPS hävisi lopulta pelin lukemin 6-3.

Ensimmäinen erä alkoi Tepsin kannalta mahdollisimman huonolla tavalla. Avauskierroksen nopein maali nähtiin Hämeenlinnassa, kun Arsi Piispanen sivalsi kotijoukkueen johtoon vain 11 sekunnin pelin jälkeen.

HPK tuli vahvasti ensimmäiseen erään, Scott Barney lisäsi kotijoukkueen 2-0 johtoon vajaan seitsemän minuutin jälkeen. Tepsi tuli hetkeksi peliin mukaan, kun Michal Birner kavensi tilanteen 2-1 kahden miehen ylivoimalla.

HPK:n Marko Luomala kuitenkin palautti kotijoukkueen kahden maalin johtoon, kun erää oli neljä minuuttia jäljellä.

Toisen erän alussa TPS pääsi ylivoimalle, mutta huolimaton pelaaminen oli kostautua HPK:n Tuukka Pulliaisen päästessä yksin läpi. TPS maalilla torjunut Marek Schwartz piti joukkuetta pystyssä, mutta rangaistuksen päätyttyä Schwartz joutui antautumaan. TPS puolustus hölmöili ja Alex Leavitt rankaisi tilanteeksi 4-1.

Ryan Stone toi Tepsin kahden maalin päähän ja jännittävissä 4-2 lukemissa siirryttiin erätauolle.

TPS joutui kolmannen erän aluksi heti alivoimalle väärästä vaihdosta, mutta alivoima toimi hyvin ja takaiskuilta vältyttiin.

Janne Kolehmainen lisäsi HPK:n johtoa 5-2, kun kolmatta erää oli pelattu kuutisen minuuttia. Schwartz pelasi itsensä tilanteessa ulos ja Kolehmaisella oli helppoa työ laukoa kiekko tyhjään maaliin.

Pekka Virta haki TPS:n joukkoihin herätysliikettä sekoittamalla kentällisiä, mutta se ei enää auttanut. Alex Leavitt teki pelin toisen maalinsa harhauttamalla Schwartzin maihin ja vetämällä sen jälkeen kiekon maalinkattoon.

Jakub Cernyn kavensi HPK maalin jälkeen nopeasti tilanteeksi 6-3, mutta se oli enää laihalohtu.

TPS kaatui ongelmiin puolustuksessa ja maalineduspelaamisessa. Myöskään Marek Schwartzilla ei ollut paras ilta.

Lauantaina kausi avataan virallisesti myös kotona, kun TPS kohtaa Ässät.

Maalikooste: