Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

HIFK - TPS

1-3
PE 9.12.2011

Otteluraportti: HIFK - TPS 9.12.2011

HIFK-TPS 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)

TPS:lle jälleen upea vierasvoitto

Huikea toinen erä ja maalivahti Marek Schwarzin loistotorjunnat takasivat TPS:lle kauden kolmannen voiton HIFK:sta. Samalla joukkue nousi sarjataulukossa jo kuudenneksi.

Keskiviikkona Ässiä vastaan upeaa vieraskiekkoa esittänyt TPS jatkoi Helsingissä samalla kaavalla. Kahden erän jälkeen taululle ladotut 0-3-lukemat riittivät komeaan voittoon.

Ottelun alku oli vauhdikas ja tasainen. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta maalivahdit olivat loistovireessä.

Ottelun toisessa erässä HIFK-vahti Dennis Endrasille kävi kuitenkin paha virhe, eikä TPS jättänyt paikkaa hyödyntämättä.

Tomas Mojzis heitti kiekon päätyyn, ja Ville Vahalahti iski maalin eteen pomppineen kiekon tyhjään häkkiin Endrasin seikkaillessa vieressä.

TPS antoi HIFK:lle tasoitusta ottamalla pelin aikana kaksi jäähyä vaihtovirheestä. HIFK ei kuitenkaan saanut kumpaakaan hyödynnettyä, vaan maalin iski TPS.

Tomas Plihal nousi vasenta laitaa, ja tarjoili toiseen aaltoon Mario Scalzolle, jonka pommi upposi Endrasin kainalosta verkkoon alivoimalla.

Ennen päätössummeria TPS iski vielä kerran. Ryan Stone nousi laidasta ja seurasi oman laukauksensa loppuun iskemällä irtokiekosta TPS:n jo kolmen maalin johtoon.

Toinen erä oli täysin vieraiden, eikä HIFK saanut 20 minuutin aikana mitään aikaiseksi. TPS:llä sen sijaan oli paikkoja karata täysin, mutta Endrasin pelastukset takasivat HIFK:lle vielä mahdollisuuden.

Kotiyleisö sai juhlia maalia kerran, kun Janne Pesonen ohjasi Daniel Fernholmin vedon verkkoon päätöserän puolivälissä. Loppukiri tyrehtyi kuitenkin TPS-maalilla kauden parhaan pelinsä pelanneeseen Marek Schwarziin, joka oli maalillaan kuin muuri.

Voiton ansiosta TPS nousi sarjataulukossa jo kuudenneksi. Viidentenä oleva HIFK on turkulaisten kanssa tasapisteissä, mutta parempi maaliero pitää helsinkiläiset turkulaisten edellä.

Turkulaisilla on lauantaina vielä yksi ottelu ennen joulutaukoa, kun TPS kohtaa jumbosijan perjantaina karistaneen Tapparan.

Maalikooste:

Tilastot:

23:37 0-1 Ville Vahalahti (Tomas Mojzis)

31:09 0-2 Mario Scalzo (Tomas Plihal) AV

37.32 0-3 Ryan Stone (Mario Scalzo, Tapio Laakso)

50.11 1-3 Janne Pesonen (Daniel Fernholm, Kimmo Kuhta)

Torjunnat:

HIFK Dennis Endras 4+9+5=18

TPS Marek Schwarz 13+3+7=23

Jäähyt:

HIFK 3x2min

TPS 3x2min

Teksti: Henri Saloranta