Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Blues - TPS

4-1
TI 27.12.2011

TPS taipui Espoossa

Kotijoukkue Blues otti kauden ensimmäisen voittonsa TPS:stä. Marek Schwarzin loistopelistä huolimatta TPS ei pystynyt haastamaan espoolaisia enää päätöserässä, jossa Blues karkasi ratkaisevaan johtoon.

Illan kamppailusta oli odotettavissa tasainen, sillä kauden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet yhden maalin voittoihin. Kaikki aiemmat kohtaamiset hävinnyt Blues maksoi tällä kertaa kalavelkoja Tepsille.

Ottelun avauserä oli tasainen, mutta kotijoukkue Blues onnistui hankkimaan parhaat maalipaikat. TPS:n maalia vartioinut Marek Schwarz oli maalillaan ilmiömäinen, ja kun myös vastapuolella torjunut Patrick Galbraith oli mies paikallaan, jäivät maalit syntymättä.

TPS avasi maalihanat toisessa erässä. Ville Vahalahti tarjoili kiekon maalin eteen Marko Virtalalle, joka ohjasi kiekon Blues-maaliin. Tässä vaiheessa ottelu näytti vielä hyvältä, sillä TPS sai selvästi lisävirtaa onnistumisesta.

Puhti loppui kuitenkin päätöserän alussa, kun Camilo Miettinen onnistui sutimaan kiekon maalin edestä ohi voimattoman Schwarzin. Maalin jälkeen Blues hallitsi peliä, ja kun espoolaiset iskivät ottelussa vielä kolme lisäosumaa, päättyi illan kamppailu Bluesin voittoon.

Kahdeksas liigadebyytti

TPS:n kannalta illan parasta antia oli turkulaisia pystyssä pitänyt Marek Schwarz, joka vei Bluesilta usean varman maalin huikeilla torjunnoillaan.

Tshekkivahdin hyvät otteet eivät kuitenkaan riittäneet, sillä Blues oli lopulta päätöserässä parempi, eikä Schwarz voinut osumille mitään.

Myös Topi Taavitsaisen SM-liiga-debyytti voidaan laskea illan positiivisiksi ansioiksi. Taavitsainen oli jo kahdeksas turkulaisdebytantti tällä kaudella.

TPS:n kausi jatkuu kotona Turussa, kun torstaina HK Areenalla viilettää Lappeenrannan SaiPa, joka on tällä hetkellä sarjan hännillä.