Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Blues - TPS

3-4
SU 23.10.2011

Otteluraportti: Blues - TPS 23.10.2011

TPS sai kaksi arvokasta pistettä Espoosta Tomas Plihalin jatkoaikamaalin kautta. Kahden vahvasti taistelevan joukkueen kohtaamisessa nähtiin erikoisia maaleja. TPS oli lopulta Bluesia vahvempi luvuin 3-4 jatkoajan jälkeen.

Marek Schwarzin paluu TPS-maaliin loukkaantumisen jälkeen alkoi murheellisesti ensimmäisessä erässä. Bluespuolustaja Mikael Kurki lähetti kaukaa kiekon kohti TPS-maalia ja kiekko pomppi onnekkaasti verkon perukoille.

TPS ei Bluesin maalin jälkeen lamaantunut, vaan hyvän painostuksen jälkeen Timo Seppänen sai Blues-puolustajan rännikiekon lapaansa ja laukoi TPS:n tasoihin.

TPS:n vahva karvaus tyrehdytti Blues-hyökkäykset lähes kokonaan, kotijoukkueelta nähtiin ensimmäisessä erässä vain pari pistohyökkäystä.

 

TPS johtoon toisessa erässä

Toisen erän alkuun Blues nosti karvausta ja se aiheutti TPS:lle ongelmia omalla alueella. Puolustuksen uhrautuva pelaaminen ja Schwarzin torjunnat pitivät TPS-maalin ilman takaiskuja.

TPS meni 1-2 johtoon, kun ottelu oli lähellä puoliväliä. Tomas Mojzis laukoi siniviivalta ja Ryan Stone ohjasi maalin edestä kiekon ohi Bluesin Lars Voldenin. Mojzis syötti myös upeasti seuraavassa vaihdossa Tuomas Suomisen läpi, mutta tällä kertaa veto kilpistyi Voldenin rintapanssariin.

 

Kotijoukkue tuli peliin mukaan

Blues tuli ryminällä kolmanteen erään. Ramstedt ohjasi tasoituksen, kun kolmas erä oli vanhentunut vain puoliminuuttia.

Kolmas erä eteni päästä päähän ja kumpikin joukkue haki aktiivisesti johtomaalia.

Erää oli jäljellä alle viisi minuuttia, kun TPS iski Bluesin Roope Talajan jäähyn aikana. Mario Scalzo laukoi kiekon maaliin Voldenin olkapään kautta. Scalzo avasi näin myös pistetilinsä TPS-paidassa.

Lopussa kotijoukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia ja Kristian Kuusela toi Bluesin jälleen tasoihin, kun erää oli jäljellä alle minuutti.

Edessä oli jatkoaika, jossa molemmilla oli paikkansa ratkaista peli.

Tomas Plihal ratkaisi voiton TPS:lle jatkoajalla

Jatkoaikaa oli jäljellä noin minuutti, kun Tomas Plihal pääsi keskeltä läpi ja ohitti rystyltä Voldenin. Jatkoaikavoiton myötä TPS on saalistanut kolmesta edellisestä ottelusta kahdeksan pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

Tiistaina SM-liiga jatkuu Turussa, silloin vastaan asettuu Rauman Lukko.

Maalikooste

Tilastot

4.28 Mikael Kurki 1-0 (Jani Hakanpää)

5.50 Timo Seppänen 1-1

28.11 Ryan Stone 1-2 (Tomas Mojzis)

40.29 Teemu Ramstedt 2-2 (Kristian Kuusela, Ari Vallin)

56.55 Mario Scalzo 2-3 YV (Tomas Mojzis)

59.15 Kristian Kuusela 3-3 YV IM (Joakim Eriksson, Toni Kähkönen)

63.54 Tomas Plihal 3-4 TV (Ville Vahalahti)

Jäähyt

Blues 2 x2min

TPS 5x2min

Torjunnat

Lars Volden 3+12+5+2=22

Marek Schwarz 6+9+11+8=34