Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Ässät - TPS

3-4
KE 7.12.2011

Otteluraportti: Ässät - TPS 7.12.2011

Tärkeät pisteet Porista

Porissa nähtiin keskiviikkoiltana kiihkeä paikalliskamppailu. TPS pelasi kypsän pelin ja voitti Ässät 3-4. Moskovan turnaukseen Leijonapaitaan kutsun saanut Marko Anttila iski kaksi maalia.

Tasaväkisessä ensimmäisessä erässä ei maaleja juhlittu. Kumpikin joukkue tuli hyvällä asenteella peliin ja taistelu oli kovaa, niin kuin paikallispeleissä kuuluukin olla.

Erän lopussa Marko Anttila sai erän ainoan rangaistuksen ja Ässät pääsivät pelaamaan erän melkein loppuun ylivoimalla. TPS:n alivoima toimi mallikkaasti ja Ässät eivät saaneet kunnon pyöritystä aikaiseksi.

Huikea toinen erä

Toisen erän alussa Ryan Stone, Mika Viinanen ja Tomas Plihal pääsivät koittamaan maalintekoa peräkkäisissä vaihdoissa, mutta Ässien maalilla Juha Järvenpää venyi kiekon eteen joka kerta.

Reilut viisi minuuttia oli toista erää pelattu, kun Rasmus Ristolainen heittäytyi upeasti kiekon eteen hyökkäyssinisellä. Michal Birner ohjasi kiekon hienosti eteenpäin Ville Vahalahdelle, joka pienen haltuunoton jälkeen vei TPS:n johtoon.

Ristolaisen hienot otteet jatkuivat noin viisi minuuttia myöhemmin. Kova laukaus siniviivalta muutti tilanteen 0-2. Ässät ottivat tämän jälkeen aikalisän.

Ässät heräsivät taistelemaan otteluun ja saivat luotua hyviä maalipaikkoja, mutta vedot suuntautuivat joko ohi tai TPS-maalilla upeasti torjunut Marek Schwarz vei pidemmän korren.

Kun erää oli jäjellä alle neljä minuuttia, Ässien Jani Honkanen otti rangaistuksen korkeasta mailasta hyökkäyspäässä. Plihalin aloitusvoiton jälkeen Vahalahti syötti hienosi Anttilalle, joka iski TPS:n jo 0-3 johtoon.

Tomas Mojzis otti vielä viimeisellä minuutilla jäähyn kiinnipitämisestä.

Punainen vyöry

Ässät tulivat kolmanteen erään ihan eri ilmeellä.

Ässät pääsivät jauhamaan ylivoimaa, kun Mojzis vielä istui jäähyllä. Kristian Kudroc päätti ylivoimakuvion ja kavensi tilanteeksi 1-3.

Vain vajaat kaksi minuutti ja SM-liigan marraskuun pelaajaksi palkittu Tomas Zaborsky toi Ässät maalin päähän.

Ässät hakivat raivoisasti tasoitusta, mutta TPS kesti punaisen vyöryn. Ässien jatkuva hyökkääminen johti siihen, että TPS pääsi pariin otteeseen vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Erän puolessa välissä Stone pääsi yksin läpi ja laukaushetkellä Ville Uusitalo koukki jäähyn arvoisesti. Jälleen Plihalin aloitusvoiton jälkeen Anttila vei illan toisen maalillaan TPS:n 2-4 johtoon.

Erää oli jäljellä alle neljä minuuttia, kun Ässien päävalmentaja Karri Kivi vaihtoi ilman näkyvää syytä maalivahtia. Ässien maalille luisteli Antti Raanta. Seuraavassa vaihdossa Veli-Matti Savinainen toi Ässät jälleen maalin päähän.

Lopusta kehkeytyi kova taistelu. Ässät yrittävät tasoitusta ilman maalivahtia, mutta TPS:n johto piti.

Seuraavaksi TPS kohtaa HIFK:n Helsingissä perjantaina.

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus Ässien sivuilta

 

Tilastot:

25.18 Ville Vahalahti 0-1 (Michal Birner, Rasmus Ristolainen)

29.33 Rasmus Ristolainen 0-2 YV (Ville Vahalahti, Jarkko Hattunen)

36.06 Marko Anttila 0-3 YV (Ville Vahalahti, Tomas Plihal)

41.01 Kristian Kudroc 1-3 YV (Veli-Matti Savinainen, Stephen Dixon)

42.54 Tomas Zaborsky 2-3 (Stephen Dixon, Miko Malkamäki)

50.11 Marko Anttila 2-4 (Tomas Plihal)

56.59 Veli-Matti Savinainen 3-4 (Tomas Zaborsky, Stephen Dixon)

Torjunnat:

Juha Järvenpää 13+12+14=39 (vaihto ajassa 56.23)

Antti Raanta 0+0+0=0

Marek Schwarz 9+11+18=38

Jäähyt:

Ässät 5x2min

TPS 4x2min