Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2011 - 2012

Ässät - TPS

5-1
TO 15.3.2012

Tappio runkosarjan viimeisessä pelissä

Kauden viimeinen ottelu ratkesi toisessa erässä, jossa Ässien vahva liike oli myrkkyä Tepsille. TPS:n päävalmentaja Pekka Virta lepuutti osaa avainpelaajista, kun illan ottelun tuloksella ei Tepsin runkosarjan sijoituksen kannalta ollut enää merkitystä.  Ässät vei ottelun lopulta 5-1 lukemin.

Nuori TPS-miehistö sai hyvän alun ottelulle. Artturi Lehkoselle avautui heti ottelun alussa paikka, mutta veto suuntautui vain vähän ohi maalin.

Ässät rokotti TPS:n puolustuksen uinahdusta. Sami Mutanen vei Ässät johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen.

Lehkonen oli isossa roolissa punnertaessa TPS:n tasoihin ottelun puolivälin ylityttyä. Ensin Lehkonen väänsi maalin takana Kristian Kudrocin kanssa ja sai taisteltua kiekon viivaan. Ville Vahalahden vetoa oli kauhomassa sisään Pasi Hirvonen, mutta Lehkonen lopulta onnistui tökkimään kiekon ohi Juha Järvenpään.

TPS:n ilo oli lyhytaikainen, kun Mark Lee vei porilaiset jälleen johtoon vajaat kaksi minuuttia myöhemmin. Leen nopea rannelaukaus suoraan maalinkattoon oli lähes mahdoton laukaus torjuttavaksi.

Ässät karkasi erikoistilanteiden kautta

TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa toisen erän alkuun, kun Lee otti kiinnipitämisjäähyn.

Ässät rokotti alivoimalla, kun Mutanen pääsi kiekon menetyksestä vaaralliseen vastahyökkäykseen. Mutanen iski illan toisen osuman harhauttamalla Marek Schwarzin.

Lehkosen illan toisen jäähyn aikana, Ässien huolimaton ylivoimapelaaminen oli kostautua. Markus Palmroth pääsi yksin läpi ja Ässä-pelaajien rikkoessa tilanteesta toimittiin rangaistuslaukaus. Palmrothin rankkari suuntautui kuitenkin maalin yli.

Hetkeä myöhemmin nähtiin erikoinen tilanne, kun Ässä-pelaajien veto pomppasi tuomarin jalasta maaliin. Maalia ei hyväksytty porilaisten protestoinnista huolimatta.

Tuomas Santavuori iski hetkeä myöhemmin ylivoimalla erän päätöslukemat 4-1.

Kolmas erä oli vain pelailua

Päätöserään Virta vaihtoi Joni Ortion TPS:n maalille. Ässien hyvä ote säilyi kuitenkin käytännössä koko erän.

TPS pääsi koittamaan kavennusta kahden miehen ylivoimalla ja Virta otti aikalisänkin, mutta maalia ei ylivoimalla saatu aikaiseksi.

TPS sai ylivoiman kautta enemmän otetta peliin, mutta ottelu oli käytännössä ratkennut jo toisessa erässä.

Lopussa Severi Sillanpää viimeisteli ottelun loppulukemat 5-1.

SM-liigakauden 2011-2012 viimeinen kierros toi varmuuden TPS:n seuraavasta vastustajasta. Villikortti-kierroksella TPS kohtaa lauantaina Kärpät Oulussa.